1 / 1

    Ahoj, ja som ju nikde neprenášala. Čo výrobca, to iný návod.
    Nekupovala som ju síce v SR, ale v HU, ale takisto je to v slame.
    Som zvedavá, čo vyjde, lebo už sme skúšali všeličo, od slamy po drevo a nič.

    22. mar 2019

    @fkata toto mam originál už kúpené takéto naočkované. Zľakla som sa toho preplachovania a zalievanie slamy horúcou vodou... A nevieš prosím ta ci sú to už rarodky hliv?

    22. mar 2019

    to už rastie

    22. mar 2019

    @moname a mam to dat už do vlhkého a chladnejsieho? A je to možné, že po týždni?

    22. mar 2019

    @ppralinkaa to fakt neviem,ja som to raz otcovi kúpila a ešte som to v tescu videla v takom stave že úrodu mohli zberať

    22. mar 2019

    @ppralinkaa To je už zárodok hlivy. Má zrejme dobré miesto, ja by som neprekladala.
    Prosím Ťa, to si už nemusela rozpúšťať vo vode a premiešávať? Môžem sa opýtať, kde sa Ti také podarilo kúpiť?

    22. mar 2019

    @fkata áno to som kúpila len takúto kocku a dala na zem do miestnosti kde je 20-24 stupňov. Nič sa už nezaraba a nemiesa. A kupovala som to v tescu, ale videla som aj v obi a za polovicu. V tescu som platila 10eur a v obi stalo 5

    22. mar 2019

    @ppralinkaa ďakujem. Pozriem. Ja som mala z HU Tesca, zarábala som s teplou vodou, takú bielu hmotu.
    U nás sa varí hliva aj 2 - 3x do týždňa, rôzne obmeny, tak pozriem.

    22. mar 2019

    @fkata juuj už sa aj ja teším na to. Aj smiem poprosiť vaše obľúbené recepty 😍

    22. mar 2019

    @ppralinkaa Áno, jasné. Uložím malého a potom sa ozvem.

    22. mar 2019

    @ppralinkaa Píšem Ti neskoro, lebo u nás je to o krk s mojím synom.
    Takže, robím z nej klasickú polievku, takisto aj kyslú polievku.
    Dá sa aj hlivový paprikáš - mäso nahradíš hlivou, zapekaná hliva: do pekáča vrstva na pláty pokrájaných zemiakov, osolíš - okoreníš, dovtedy hlivu kus podusíš na cibuli, to navrstvíš na zemiaky, ďalšia vrstva uvarené vajcia, potom prikryješ zemiakmi a zaleješ s rozšľahaným vajcom so smotanou a nastrúhaš syr.
    Potom hliva s horčicovo cesnakovou omáčkou, zapekané kuracie prsia s hlivou, zbojnícka hliva s paradajkami (udusená hliva na cibuli s paradajkami, cesnakom a korením).
    Inak je výborná aj zaváraná hliva, akurát mraziť nemrazím.

    23. mar 2019

    @fkata mňam už teraz sa veľmi teším, som sa riadne teraz navnadila 😍už nech je celá vonku. Ďakujem kradne za inšpirácie ❤️

    23. mar 2019