1 / 1

    S týmto nie,ale ja som môjmu do každého prikrmu dala trošku ovsených vločiek a plátok jablká.kolikove dieťa pol roka-extremne a toto naozaj pomohlo.

    20. jún 2019

    Moj syn to kedysi užíval jemu to pomohlo doktorka nám predpísala 😘

    20. jún 2019

    mam osobnu skusenost , vobec to nepomohlo a prave pri uzivani toho sme skoncili po 5tich dnoch nekakania v nemocnici.

    20. jún 2019

    A hlavne treba riešiť príčinu nie len pomovolit:-/mrzí ma že sa trápite.skus možno aj do peikemov dávať slivkový stavu(večer namočené sušené slivky a tu šťavu z toho).možno stojí za to zistiť čo jej vadi-mlieko,lepok?

    20. jún 2019

    Skús ju dávam na nočník , tam im to ide ľahšie ..

    20. jún 2019

    Nam toto doktorka predpisala a nebol problem... ale dolezite aby dieta vela pilo

    20. jún 2019

    nám pomohlo,ale tak po 2-3 dňoch

    20. jún 2019

    Mi to tiez Mame, dcera ma 11. Pomohlo Ale po tyzdni. Treba vela pit, bohuzial Moja nechce... vypluva, stym aa neda nic robit, len skusat a skusat...

    20. jún 2019

    Môj nekakal po chorobe 6 dní, na 7 sa vykakal. Odvtedy robím každý deň misku plnú ovocia, ktorí mu dávam vonku. Hlavne jablká mu tam dávam. Okrem toho na lepšie kakanie pomáha lanový alebo tekvicový olej. Ú môjho zaberá ta miska ovocia, polievky, veľa tekutín.

    20. jún 2019

    vlaknina a voda,to je recept. k zelenine vzdy kvalitny olej.

    20. jún 2019

    Ano, dali nam to na pohotovosti a už sa to stalo nasou súčasťou.Za mna super .

    20. jún 2019

    Mojmu to nepomohlo. Jedine probiotika biogaja

    20. jún 2019

    Jakub keď začal byť plienky mal problém trosku s kakanim. Síce bol starší ale dávala som mu vlákninu z lekárne tuším zo sliviek. Inak by mi slivky nezjedol. Pomohlo troškou vtedy. Teraz nemá žiadny problém.

    20. jún 2019

    Ach dievčatá, my papame samé ovocie a zeleninové polievočku. Vody veľa nechce, jednoducho ju nedonutim preto sa to snažím nahradiť ovocím zo záhrady. Vody keď sa nám zašťastí tak dáme 3deci... Vločky nám to skôr zhoršilo keďže pijeme len toľko co sa da. A to mame fľašu stále po ruke a aj mením s čajom a ovocnou šťavou.
    No a od pol roka kaka na toalete, ide nám to ľahšie, ale žiadna sláva, no do plienky by nedala nič...

    20. jún 2019

    @ppralinkaa nočník je pre deti na tlačenie lepší,nožičky má trošku vyššie ako na záchode a je vlastne v polohe aká je správna;) a čo sa vody týka je 3dcl veľmi veľmi veľmi málo....

    20. jún 2019

    @ppralinkaa skús aj tu slivkový stavu

    20. jún 2019

    @veronicka88 zatiaľ som skúšala len zavarane slivky a to nič moc. Ale skúsim tie sušené s vodou ako sa píše tu.
    Ja viem ze je to málo, ale to by som jej musela sama tlačiť do ustociek a sa bojím nech to nemá opačný účinok keď to bude tlakom na ňu...
    Ja to riešim už dávno aj som prestala dávať banán, zemiak a mrkvu. Neviem si už dat radu. Dr povedľa, že jej telo si zoberie maximum z potravín co spapa a ostane jej len suché hovienko (odpad) aj mlieko som jej začala dávať až nedávno lebo som len prestala kojiť. Tak tak asi príčina nebude...
    Ale viem ze aj ja som s tým ako dieťa mala obrovské problémy...
    Nechcem to riešiť ani ja s liekmi, lebo to bude dlhodobo a nie raz, dva krát...
    Ale keď sa chúďatko tak trápi pri tom kakani mam strach aby nemala potom problém keď bude staršia s prdelkou...

    20. jún 2019

    @ppralinkaa ja ťa úplne chápem... A keď jej ponúkne s vodu nenapije sa?ja dodnes môjmu chystám pravidelne pohár s vodou a to ma 6r.sam si vezme vynimocne.normalne keď sa jej ty dáš napiť nenapije sa?

    20. jún 2019

    @veronicka88 okrem tejto najmenšej mam, ešte 16 ročného a 4 ročnú. Tych nemusím ani ponúkať každý dá asi za vedro vody, čistej. Ale táto moja krpata, presný opak. Aj ona ma stále flasu na očiach. Keď jej nukam tak sa niekedy napije a niekedy jednoducho ani kvapku, otočí hlavu a začne sa jedovat. Inokedy aj sama ukáže na fľašu, že chce a pekne sa napije.
    Dr vravela, že tak málo pije možno aj preto, lebo do tekutín sa ráta aj ovocie a celková strava počas dňa. A ja snažím jej varievat polievky a dávať veľa ovocia a zeleniny. Čiže ona by v podstate mala mat tie tekutiny aj zo stravy... Ja už neviem...

    20. jún 2019

    @ppralinkaa tento liek je len na lekarsky predpis...v pribalovom letaku je napisane, ze vo vynimocnych pripadoch ho lekar moze predpisat aj dietatu...cize dala by som len so suhladom pediatra.

    20. jún 2019

    @ppralinkaa áno to je pravda...rátajú sa aj tekutiny...ale cukor v ovocí môže mať na niekoho opačný efekt.napr mrkva a jej vnútro spôsobuje zápchu.cize ak do polievky napr.vyvaru nakrájaná mrkvu na kolieska či nastrihas aj s tým vnútrom už máš problém ak problém je.takisto aj petržlen,a potraviny ktoré nafukuju.do každého jedla jej daj za kúsok oleja-kvalitneho olivového/ľanového/...dovolí jej to vstrebať vitamíny a zároveň pôsobí proti zápche.bacha na šípkové ovocie-vzdy šúpať!jablká a šupla sú smrť pre problémy s bruškom,broskyne,slivky,a podobne rovnako.ziadna paprika a podobne.je to náročné.skus jej napr nedávať obyčajne mlieko ale napr.ovsene/mandľové a vymixovat jej och v smoothies.vserko sa dá ale asi to ozaj chce zmenu stravy radikálnu.

    20. jún 2019

    Toto je prehanadlo a teda dost silné, my sme mali veľké problémy so stolicou, keď nekakal viacej dní tak som dala easylax prírodné prehanadlo, je to ako klistir, strekla som to do riťky a vždy sa pekne vykakal.

    20. jún 2019

    mojej jednej dvojke to predpisala dr. Uzivala relativne kratkodobo, asi 3/4 flasky sme dokopy minuli. A vcelku pomohlo.

    20. jún 2019

    urcite nie crievka zleniveju vela pit feniklovy cajik, odvar alebo kasicku z ovsenych vlociek ale iba doobeda, strava prevazne tekuta al. polotekuta, vyradit mucne jedla banany vyradit, do kasiciek olej 1 caj. lyzicka, nech to ide hladsie..

    20. jún 2019

    @adka1122 mne ho dnes dali v lekárni len tak, bez predpisu. Ze to menšie balenie sa môže dať... Inak to je pekne od veci 😖 ale ešte som jej to nedala...

    20. jún 2019

    @veronicka88 ona už môže tieto rastline mliečka?

    20. jún 2019

    @ppralinkaa ovsené na 100% ovsené vločky sa môžu tuším od 6.mesiaca.ryzovemu by som sa vyhla,mandľové skús pohľadať odnkedy sa môžu mandle už nepamatam

    20. jún 2019

    @ppralinkaa používali sme aj to a pekne zmäkčilo stolicu, ale dávala som jej ráno na lyžicu ľanový olej a ten nám pomohol najviac.

    20. jún 2019