Máte doma malých maškrtníkov? Doprajte im poriadne sladkú dávku vitamínov
Fakt, že slovenské deti podľa odborníkov jedia príliš málo ovocia a zeleniny vás asi neprekvapí. Ako si však pomôcť, ak váš drobec vytrvale odmieta akúkoľvek porciu čerstvých vitamínov? Skvelým pomocníkom pre dobrú imunitu a zdravé bruško môžu byť v takomto prípade čerstvé šťavy. Nielenže deťom viac chutia, ale zídu sa vám aj pri varení.

Ak ich vašej ratolesti nestíhate pripraviť doma, skúste tie od privátnej značky K-Bio, ktoré nájdete exkluzívne v Kauflande. Nielenže chutia na nerozoznanie od doma pripravenej šťavy, ale čo je dôležitejšie, máte istotu, že neobsahujú farbivá, chuťové zvýrazňovače ani umelé arómy.
Jabĺčková poteší aj vášho drobca
Na prípravu výživných raňajok, ktoré nabijú celú rodinu potrebnou energiou, použite jabĺčkovú šťavu K-Bio. Obsahuje pravú šťavu z jabĺk a žiaden koncentrát, vďaka čomu vaše deti získajú poriadnu dávku vitamínov a vlákniny.
Jablká sú známe ako overený bojovník proti chrípke, preto by sme ich mali konzumovať denne, a to nielen v zime. Aby deťúrencom chutili ešte viac, skúste ich naservírovať v podobe sladučkých a zdravých jablkových lievancov podľa receptu od známej foodblogerky Lenivej kuchárky.
Náš tip: V Kauflande nájdete nielen chutnú jabĺčkovú, ale aj pestrý výber ďalších, cenovo výhodných ovocných a zeleninových štiav, ktoré vám pomôžu doplniť jedálniček vášho drobca o potrebné vitamíny naozaj zdravým a chutným spôsobom. Či už siahnete po šťavách alebo ďalších produktoch s označením K-Bio, máte istotu, že neobsahujú farbivá, chuťové zvýrazňovače ani umelé arómy.

Jablkové lievance s ovsenými vločkami podľa Lenivej kuchárky
Ingrediencie:
80 g špaldovej hladkej múky
60 g jemných ovsených vločiek
1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
1 ČL škorice
2 vajcia
125 ml bio jablkovej šťavy K-Bio
125 ml mlieka
25 g masla
1 zrelý banán
200 g skyru
50 g granoly
med na osladenie
čerstvé ovocie
Postup:
Maslo roztopíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Medzitým v miske premiešame vajíčka s jablkovou šťavou K-Bio a mliekom izbovej teploty. Pridáme maslo a premiešame. V druhej miske premiešame vareškou špaldovú múku, jemné ovsené vločky, škoricu a prášok do pečiva. Suché ingrediencie prisypeme k mokrým a premiešame, aby sa prepojili.
Na záver do cesta vmiešame jeden banán rozpučený na kašu. Lievance pečieme na nepriľnavej panvici a servírujeme s osladeným skyrom, chrumkavou granolou a čerstvým ovocím.
Tento článok vznikol s podporou Kaufland.
Odporúčame
Začni písať komentár...


Čakala som ze nastrúhame jabĺčko .Myslím ze to by bolo aj zdravšie aj lacnejšie..ale to je iný cieľ tohoto príspevku...aj keď aj taka stáva môže byť zdravá ale na ceste,na výlete,, doma jabĺčko mixnem...a vyskúšam recept