6 / 1331
    kysnutý slivkový s posýpkou
    1. nov 2014
    Komentár bol odstránený

    recept : klasické kysnuté cesto : 1/2 kocky čerstvé droždie,2KL kryštálový cukor, voda - urobíme kvások, pridáme 500g hladká múka, 2,5dlc teplého mlieka, 1 KL soli, trochu oleja a poriadne premiesime, po pol/trištvrte hodine vykysnuté cesto rozvaľkáme, dáme na plech s papierom na pečenie, poukladáme slivky, marhule, čučoriedky ( čo máme, prípadne len natriem redším lekvárom), ak je kyslejšie posypem vanilkou alebo škoricovým cukrom, posypeme mrveničkou a pečieme na 200 asi 25min.
    mrvenička - polohrubá múka, kryštálový cukor, margarín (hera, smetol, palmela) v pomere 1:1:1 miešame prstami, mrvíme, kým sa nespraví hmota na posypanie

    24. júl 2015