klasické kysnuté cesto : 1/2 kocky čerstvé droždie,2KL kryštálový cukor, voda - urobíme kvások, pridáme 500g hladká múka, 2,5dlc teplého mlieka, 1KL soli, trochu oleja a poriadne premiesime, po pol hodine vykysnuté cesto rozvaľkáme, pokrájame na štvorce, plníme plnkou, preložíme na kríž. Dáme na plech s papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom, manžel iniciatívne posypal cukrovou posýpkou na zdobenie koláčikov 🙂Pečieme na 200 asi 25-30min.
Orechová náplň - zomleté orechy, vanilka, kryštálový cukor - podľa chuti, trochu mlieka aby bola plnka vláčna a ľahko sa plnilo
slintaaaaaaaaaaaaaaaam 🙂
Sliny mam az po zem 😉 mozem poprosit recept? Dik 😉