122 / 1328
    sviečková na smotane, knedľa

    robím aj z bravčoviny ak nemám hovädzie maso.
    Mäso nakrájam na rezne, vyklepem, osolím, prudko opečiem na oleji na panvici z oboch strán. V kuchte /tlakovom hrnci/ popražím cibuľu na oleji, pridám opečené mäso, očistenú mrkvu, petržlen - množstvo 1:1, prípadne aj kaleráb ale len malý kúsok, zalejem vodou, dochutím vegetou a korením a varím 40 minút. Hotové mäso vyberiem a zeleninu s malým množstvom varenej tekutiny rozmixujem v mixéri na hustú kašu. Prelejem ju do hrnca a pridám rozmiešanú 1 šľahačkovú smotanu, mlieko a cca 3PL hladkej múky, všetko dobre premiešam a nechám prejsť varom.Čím viac mrkvy sa pridá, tým je omáčka farebnejšia ale aj sladšia, vtedy viac prisolím.

    16. okt 2014