ach...robila som prvý krat a malo cukru som dala do plnky :(
@vivuska666 záleží aké tmavé je kakao, čím tmavšie tým horkejšie
klasické kysnuté cesto : 1/2 kocky čerstvé droždie,2KL kryštálový cukor, voda - urobíme kvások, pridáme 500g hladká múka, 2,5dlc teplého mlieka,1 KL soli, trochu oleja a poriadne premiesime, po pol/trištvrte hodine vykysnuté cesto rozdelíme na 2 polovice, každú rozvaľkáme, pokvapkáme roztopeným margarínom, posypeme väčším množstvom orechy+kryštálový cukor+vanilka alebo mletý mak+kryštálový cukor+vanilka, znova pokvapkáme roztopeným margarínom a natesno zrolujeme. Dáme na plech s papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom.
Pečieme na 200 asi 25-30min.
Mňam. Kakaovnik máme najradšej. Vyskúšam 🙂
Jéééžiš toto som mala co otvoriť až mi slinky teču aj by som vyskusala ale neviem ci to dokazem. Ale asi cez vikend skusim


Ach jo. Kam sa hrabe tiramisu a cheescakes. Nad domáci poctivy zavin niet. A ešte slivkovy kysnuty s kopou posypky .