icon
381 / 1375
liptovské pirohy domáce
avatar

to je kôprová omáčka? môžem poprosiť celý recept?

Odpovedz
17. apr 2015
avatar

@lucikatn recept - pirohové cesto : 300g hladkej múky, 1 vajce, voda podľa potreby. Plnka - uvarené zemiaky zmiešané s prepraženým maslom a cibuľkou + bryndza- pomer asi 2:1. Pirohy uvarím v slanej vode, hotové scedím, premiešam s prepraženým maslom, polejem zmesou : kyslá smotana zmiešaná s bryndzou a kôprom, dozdobím slaninkou.

Odpovedz
17. apr 2015
avatar
Odpovedz
17. apr 2015
avatar

@predajlm ako mam spravit aby mi nevytiekla plnka

Odpovedz
17. apr 2015
avatar

@jankamin zemiaky sú zvarené popučené zmiešané s bryndzou - plnka je hutná, nemá čo vytiecť, na tieto pirohy robím cesto trošku hrubšie, varím kým nevyplávajú na povrch + ešte chvíľu, asi ich dlho varíš a potom zvykne vytiecť.

Odpovedz
18. apr 2015
avatar

@predajlm ahaaa , vdaka 🙂)))vyskusam 🙂)

Odpovedz
18. apr 2015
avatar

@jankamin nech sa Ti podaria 🙂

Odpovedz
18. apr 2015