423 / 1331
    božské rožky s tvarohom, makom, lekvárom

    Draha,to je kysnute cesto?? 😉

    17. máj 2015

    recept - do veľkej misy dávame : 1kg hladkej múky, 3 žĺtka, 3 PL sunaru (sušeného mlieka), 3 PL kryštálového cukru, 2dcl oleja, 1KL soli, 2 kocky droždia (2x42g), 1 prášok do pečiva, 1/2l mlieka, sneh z 3 bielkov. Všetko spolu zmiesime rukou na kompaktné cesto a necháme ho 15 minút podkysnúť. Rozdelíme na 4 bochníky, každý vyvaľkáme do kruhu a rozdelíme na 12 častí. Máme 48ks pečiva. Plníme plnkou, ktorú dávame do najširšej časti a skrútime do tvaru rožka. Dáme na plech vystlaný papierom potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme na 200 asi 15minút.
    plnka tvarohová - hrudkovitý tvaroh, štipka soli, vanilka , cukor podľa chuti, 1 žltko - pripravíme tesne pred plnením lebo zvykne zrednúť a potom vyteká
    plnka maková - mletý mak zmiešame s vanilkou, cukor podľa chuti, trochu mlieka a riedkeho lekváru, vymiešame na hladkú mokrú hmotu
    plnka lekvárová - tuhší lekvár aby nevytiekol

    17. máj 2015

    @predajlm dakujem 🙂

    17. máj 2015

    @ajuska41 kým si napísala ďubala som recept 😀 Nie je to kysnuté a aj keď trošku nákladnejšie chutí božsky, som rada, že som našla tento pre mňa zabudnutý recept

    17. máj 2015

    @predajlm furt rozmyslam co makove upatlat-mi padlo vhod 😀
    Kokosove mlieko susene nebude problem,ci?ci nevies?

    17. máj 2015

    @ajuska41 vyskúšaj 🙂 podľa mňa by to chuti nemalo uškodiť

    17. máj 2015
    17. máj 2015

    receptík uložený vyskušám lebo tak krásne lakavo vyzeraju 🙂

    17. máj 2015

    @babulko a hlavne sú rýchle, kým 15 minút kysnú tak si nechystám plnky a plechy a potom už raz dva hotovo 🙂

    17. máj 2015

    @predajlm určite vyskúšam 🙂

    6. jún 2015