569 / 1331
    holubky

    Ja robím z bravčového mäsa (pliecko alebo krkovička) 800g, zomeliem ho na mlynčeku s väčšími dierkami + 1 väčšiu cibuľu + 5 strúčkov cesnaku. Pridám 2 vajcia, 2 PL vegety, čierne korenie podľa chuti, 1 ČL mletej červenej papriky sladkej, 400g prepláchnutej surovej guľatej ryže, 1 malý paradajkový pretlak a 1 cibuľu nadrobno nakrájanú popraženú na oleji. Všetko spolu rukou zmiešam a v prípade potreby ešte dochutím. Vo veľkom hrnci varím hlávku zelenej kapusty v osolenej vode pričom si kapustu narežem v mieste hlúbu na 3 časti (do trojuholníka) aby sa jednotlivé listy dali odoberať. Počas varenia listy odoberám na misu a keď je potrebné ešte ich nechám potom znova už také podelené ešte chvíľu povariť do polomäkka. Záleží od kapusty či je zimná alebo letná, tú stačí kratšie obvárať. Z uvareného kapustného listu jemne zrežem hrubší hlúb a plním zmesou mäsa a ryže. Naukladám do hnca tesne vedľa seba a zalejem vodou v ktorej sa varila kapusta zmiešanou s paradajkovým pretlakom, používam 500g paradajkového pyré v krabičke, ochutnám a prípadne dosolím. Malo by byť zaliate až po vrch. Varím cca 40 minút.

    28. feb 2016