713 / 1331
    trojuholníky plnené makom

    trojuholníky plnené makom jednoduché cesto :
    30dkg polohrubej múky, 25 dkg margarín, 1dcl kyslého mlieka(kefíru), 1 KL octu, 1/2 KL soli. Všetko spolu spracujeme na vláčne cesto a necháme 3 hod odstáť v chladničke. Rozvaľkáme natenko, pokrájame na štvorčeky a plníme makovou, orechovou plnkou alebo lekvárom. Tvarujeme trojuholníky, oblžničky alebo rožky. Pečieme na 200 asi 10 minút doružova. Horúce obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom.

    21. jan 2017

    az na ten malgarin super 👍 skusim najblizsie, diky za recept

    21. jan 2017

    @rukjatko to je starosvetský recept ešte z čias mojej prababky, vtedy takto piekli, ja to dedím. šikovné žienky určite nájdu nejakú náhradu, ale či to bude chutiť ako pôvodne má neručím 😀

    22. jan 2017

    @predajlm maslo, bude to este lepsie 👍 umele masla sa pouzivali, lebo nebolo ozajstne, proste vojnove nahrady.

    22. jan 2017