trojuholníky plnené makom jednoduché cesto : 30dkg polohrubej múky, 25 dkg margarín, 1dcl kyslého mlieka(kefíru), 1 KL octu, 1/2 KL soli. Všetko spolu spracujeme na vláčne cesto a necháme 3 hod odstáť v chladničke. Rozvaľkáme natenko, pokrájame na štvorčeky a plníme makovou, orechovou plnkou alebo lekvárom. Tvarujeme trojuholníky, oblžničky alebo rožky. Pečieme na 200 asi 10 minút doružova. Horúce obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom.
@rukjatko to je starosvetský recept ešte z čias mojej prababky, vtedy takto piekli, ja to dedím. šikovné žienky určite nájdu nejakú náhradu, ale či to bude chutiť ako pôvodne má neručím 😀
trojuholníky plnené makom jednoduché cesto :
30dkg polohrubej múky, 25 dkg margarín, 1dcl kyslého mlieka(kefíru), 1 KL octu, 1/2 KL soli. Všetko spolu spracujeme na vláčne cesto a necháme 3 hod odstáť v chladničke. Rozvaľkáme natenko, pokrájame na štvorčeky a plníme makovou, orechovou plnkou alebo lekvárom. Tvarujeme trojuholníky, oblžničky alebo rožky. Pečieme na 200 asi 10 minút doružova. Horúce obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom.