recept : urobím si kvások z 1/2 kocky droždia, trochu teplej vody, 2KL kryštálového cukru, po vykysnutí pridám 25dkg hladkej múky, 1/2 KL soli, cca 1,5dcl vody, trochu oleja, poriadne premiesim a nechám podkysnúť cca 30 minút. Z cesta robím šišky alebo cesto rozvaľkám pokrájam na štvorce naplním plnkou, stočím do valčeka, poriadne popritláčam a vyprážam vo vyššej vrstve oleja, tak aby plávali, z oboch strán. Horúce nechám odkvapať na servítke a obalím v zmesi práškového cukru a vanilky. plnka - hustejší slivkový lekvár, alebo maková : mletý mak zmiešam s cukrom podľa chuti, pridám trochu mlieka a 2-3 PL redšieho lekváru, vanilkový cukor - vymiešam na kompaktnú hmotu, alebo orechová : mleté orechy zmiešam s cukrom podľa chuti, pridám trošku mlieka, vanilkový cukor.
recept : urobím si kvások z 1/2 kocky droždia, trochu teplej vody, 2KL kryštálového cukru, po vykysnutí pridám 25dkg hladkej múky, 1/2 KL soli, cca 1,5dcl vody, trochu oleja, poriadne premiesim a nechám podkysnúť cca 30 minút. Z cesta robím šišky alebo cesto rozvaľkám pokrájam na štvorce naplním plnkou, stočím do valčeka, poriadne popritláčam a vyprážam vo vyššej vrstve oleja, tak aby plávali, z oboch strán. Horúce nechám odkvapať na servítke a obalím v zmesi práškového cukru a vanilky.
plnka - hustejší slivkový lekvár,
alebo maková : mletý mak zmiešam s cukrom podľa chuti, pridám trochu mlieka a 2-3 PL redšieho lekváru, vanilkový cukor - vymiešam na kompaktnú hmotu,
alebo orechová : mleté orechy zmiešam s cukrom podľa chuti, pridám trošku mlieka, vanilkový cukor.