877 / 1331
    kurací vývar s pečeňovými guľkami

    kurací vývar - klasika - kuracie trupy, krídla, mrkvu,petržlen, kaleráb, petržlenová vňať, voda, vegeta, soľ, čierne korenie uvarím do mäkka. Do hotovej polievky zavarím guľky (dajú sa zavariť aj klasicky vo vode ako cestoviny a potom sa vložia do polievky. Guľky - zomeliem asi 300g pečienky, 1 menšiu cibuľu, 3 strúčky cesnaku, pridám 1 vajce, vegetu, čierne korenie, 1/2 lyžičky sody bicarbony, 2 PL múky hladkej a dosypem strúhankou, podľa toho či chcem robiť pečienkové halušky alebo guľky, do guliek viac strúhanky aby boli pevnejšie. Varím krátko, keď vyplávajú navrch, jednu vždy rozpolím a ochutnám či nie je vo vnútri surová.

    12. feb 2018