icon
1 / 1
avatar

recept : 250 g tvarohu hrudkového, 250 g hladkej múky ( môže byť aj polohrubá), 1 lyžička sódy bikarbóny, 1 lyžička práškového cukru, štipka soli, 2 vajcia, 2 lyžice rumu, džem na ozdobu, práškový cukor na posypanie.
V miske zmiešame múku s cukrom, sódou, soľou, pridáme tvaroh, vajcia, rum. Spracujeme na cesto. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme asi na 1-1,5cm. Formičkou vykrajujeme kolieska o priemere ai 4-4,5cm. Na hornej strane vytlačíme jamku. Potom už len vyprážame, najprv vkladáme do rozpáleného oleja jamkou nadol, po opečení otočíme. Dáme na obrúsok, aby vsiakol prebytočný olej. Nakoniec plníme jamku džemom a posypeme pr. cukrom.

Odpovedz
4. jan 2025
avatar

vyzerajú super!

Odpovedz
4. jan 2025
avatar

mňaam, to by som si teraz dala 👍.

Odpovedz
4. jan 2025
avatar

🙂😍

Odpovedz
4. jan 2025
avatar

@predajlm Prosím ťa, z tej dávky vyjde asi len týchto 9, že?

Odpovedz
4. jan 2025
avatar
Odpovedz
4. jan 2025
avatar

@dasiacik cca 20ks vyjdem nefotila som všetky

Odpovedz
4. jan 2025
avatar

Moje najobľúbenejšie😍

Odpovedz
4. jan 2025
avatar

@predajlm ahoj, vies ze som nad siskami alebo parenymi buchtami rozmyslala 😄

Odpovedz
5. jan 2025
avatar

Ježiš mňam 🤣😍

Odpovedz
6. jan 2025
avatar

@predajlm tieto šišky nemusia kysnúť?

Odpovedz
6. jan 2025
avatar

@predajlm ahoj, asi sa musia iba vyprážat, však? Napadlo ma, či by šli upiecť .....

Odpovedz
6. jan 2025
avatar

@adka12 nemusia robia sa hneď

Odpovedz
6. jan 2025
avatar

@mariannka1 neskúšala som, ale cesto je také hutnejšie, nenasiaknu olejom ako klasické

Odpovedz
6. jan 2025
avatar

Krásne sú. A sú ľahšie na trávenie jak z kysnuteho však?

Odpovedz
7. jan 2025