9 / 172
    kuracie rolky v slanine
    puffu
    autor

    Potrebujeme: kuracie prsia, slaninu( naj. pancetta), spenat, syr(edam), vajicka, sampinony, jarna cibulka, zemiaky( ako priloha)
    Ako prve si dame varit zemiaky do osolenej vody a varime do polomakka. Medzitym si pripravime plnku do rolky. Spenat, sampinony, jarnu cibulku a syr si nakrajame nadrobno. Na olivovom oleji si oprazime sampinony a jarnu cibulku. Do misky si zmiesane 2 vajicka, spenat a syr, osolime, okorenime a ja som pridala aj trochu kurkumi a pridame k oprazenym sampinonom, nesmazime dlho aby bola zmes stale vlacna. Teraz by uz mali byt zemiaky polourobene tak ich scedime a nechame teraz bokom. Na potravinarsku foliu si dame 2 platky slaniny, ak pancetta tak asi budu potrebne 3 platky, na ne si poukladame spenat a nasledne 3 platky kuracieho masa, do stredu dame plnku a prekryjeme vyklepanym platkom masa aby sa plnka zakryla, zrolujeme a rolka je na svete.. Takto to je jednoduchsie ako klepat cely platok kuracieho masa a nechavat ho v celku, je jednoduchsia manipulacia a ide to takto rychlejsie a v konecnej faze ani nevidiet ci bolo maso zrolovane v celku. Do zapekacej misy dam trochu oliv. oleja a poukladam rolky. Dame zapiect na 20-30min podla hrubky pouziteho masa, rolky dame do rury spolu so zemiakmi( oliv. olej, kurkuma, cer. paprika, sol, c.korenie a rasca). Za ten cas co su rolky a zemiaky v rure si mozeme pripravit salat, ja som robila iba paradajkovo- uhorkovy.. Paradajky a uhorky nakrajame, osolime, okorenime a pridame citronovu stavu. Cela priprava trva cca 1hod 15 min

    13. jan 2014