raduska12
3. máj 2019
5123 

Cesnakové trojuholníky ❤

Ideálne k pivku 🍺 či dobrému vínku 🍷 Ale u nás sa hodia ku všetkému 🙈 Sú naše obľúbené odkedy som ich prvýkrát vyskúšala a iné veruže nerobím. Keď mám suroviny (šunka, syr, kečup atď.) tak ich pripravim aj na pizza spôsob ✌👌 

Cesto:

  • 800 g polohrubej múky BILLA
  • 1 dl BILLA slnečnicového oleja
  • 1/2 l BILLA čerstvého mlieka
  • 1 kocka kvasníc
  • 1 čajova lyžička cukru
  • 1 polievková lyžica vegety

Cesnaková náplň

  • 250g BILLA čerstvého masla alebo margarín 
  • 1 polievková lyžica soli
  • 2 hlavy cesnaku

Postup

Urobíme si kvasok. Do teplého a osladeného mlieka rozdrobíme droždie, ktoré necháme napučať. Vmiešame ho do múky, pridáme zvyšné mlieko, olej a vegetu. Vymiešame hladké cesto, ktoré sa odliepa od stien. 

Cesto rozdelíme na 4 časti. Každú časť rozváľkame na plát, ktorý potrieme plnkou (zmiešané maslo s pretlačeným cesnakom a soľou) a zrolujeme ako ako roládu. Môjho muža vždy poteší keď tam pridám aj trošku slaninky 😅 Nakrájame šikmo na trojuholníky.

Poukladáme na papier na pečenie, potrieme vajíčkom a posypeme sézamom.Necháme podkysnúť- stačí nejakých 10-15 minút.

Pečieme pri teplote 180°C 30-40minút. 

#billa

Začni písať komentár...

Odošli