icon
avatar
raduska12
6. feb 2019
4312 

Jednohubky à la tiramisu

Jednoduché jednohubky na akúkoľvek príležitosť.

U nás mali nevídaný úspech a tak sa rada podelím o recept aj s vami ❤

Košíčky: 

  • 210 g hladká múka BILLA
  • 30 g práškového cukru
  • 100 g masla (margarínu)
  • 2 žĺtky z vajíčok BILLA
  • 1 vanilkový cukor

Cesto si vypracujeme a necháme odpočinúť v chladničke. Kúsky cesta vložíme do formičiek na košíčky. Pečieme zhruba 10minút pri teplote 180°C. 

Tieto košíčky si môžete pripraviť aj týždeň pred plnením. Je to trvanlivé pečivo ako napr. aj linecké.

__________________________________

Krém à la tiramisu:

  • 1 ks nátierkove (termizovane) maslo Clever neochutené
  • 1 ks šľahačková smotana BILLA
  • Práškového cukru podľa chuti
  • 2 ks vanilkového cukru

Ďalej potrebujeme:

  • Billa okrúhle piškóty
  • Uvarená káva s cukrom
  • Vaječný likér
  • Kakao

_____________________

Šľahačku si vymixujeme. Keď je hustá pridáme maslo a nakoniec cukor.

Na košíčky položíme piškoty namočené v káve s vaječným likérom. Ozdobnou špičkou nanesieme krém. Hotové poprášime cez jemné sitko kakaom.

Najlepšie sú na druhý deň, keď zmäknú.

#billa

avatar

Mňam

Odpovedz
6. feb 2019
avatar

Fiha, mnam

Odpovedz
6. feb 2019
avatar

kedysi davno, tak pred 6 rokmi, ked som o mascarpone nechyrovala, tak sa robili akože mascarpone plnky - slahacka, pomazankove maslo. V Bille je super mascarpone aj ked to nie je ich značka, je lepšie ako v inom reťazci menom L....

Odpovedz
6. feb 2019
avatar
Komentár bol odstránený
avatar

@raduska12 inak mne tiez do tiramisu viac chutia tie natierkove masla ako mascarpone :D

Odpovedz
6. feb 2019
avatar

@raduska12 suhlasim mascarpone je ťažke, natierka ma zase sol (ak ked zvycajne len 0,5g)

Odpovedz
6. feb 2019
avatar

@abriela mne uz ti v tom mascarpone prave ta sol chyba :D

Odpovedz
6. feb 2019
avatar

Super dakujem za receptik :😘😍😻vyskúšam!

Odpovedz
6. feb 2019
avatar

Koľko cca košíčkov vyjde z jednej dávky? Ďakujem za tip

Odpovedz
6. feb 2019
avatar

Baby, myslite ze môžem použiť silikonove košíčky na muffiny?? Či to je blbost?

Odpovedz
6. feb 2019
avatar

Cca 30ks 😉
A veruže neviem, možno by to aj šlo dáš len kúsok nad spodok 👍

Odpovedz
6. feb 2019
avatar

@abriela prepáč nechtiac som zmazala komentár 🙈 ani neviem ako 😯

Odpovedz
6. feb 2019
avatar

vsetko super len ten konak? pravdupovediac musim vyskusat. inak vsetko s alebo bez mascarpone poznam. dakujem za skvely tip

Odpovedz
6. feb 2019
avatar

tak tieto sladké jednohubky asi vyskúšam 🙂 ďakujem za tip

Odpovedz
6. feb 2019
avatar

@abriela ale boli to pred rokmi tieto smotanove natierky s obsahom smotany cez 95%?? Viem ze v kazdom recepte, a dost sa hanilo, bolo pomazankove maslo a ja som vtedy bola na strednej, no mari sa mi ze vtedy to bola zmes humusu coby odpad z mliecnej vyroby... Potom prisiel trend mascarpone a teraz je tu trend 'banoveckej' coby syr philadelphia...

Odpovedz
7. feb 2019
avatar
Odpovedz
14. júl 2019
avatar

@dkethe urcite tie syry existovali aj pred rokmi, napriklad taka Lucina, ale ano teraz je v modde Mascarpone, uvidime co pride o par rokov 🙂

Odpovedz
15. júl 2019

Začni písať komentár...

sticker
Odošli