raduska12
19. nov 2017
211 

Špenátové krémové rizoto

Niekedy sa mi nechce nič alebo nestíham nič 🙂 zvyčajne sú to oboje veci naraz a tak aj varenie tomu vtedy prispôsobím.

Táto kombinácia je priam úžasná a rada sa s vami podelím o receptik 😉

POTREBNE SUROVINY:

600ml ryža

130g čerstvý špenát

plátok masla

2 ks cibuľa

33% šľahačková smotana

0,5 dcl olej

1 kukurica

1 hrášok

2 strúčiky cesnaku

   Koreniny –mleté čierne korenie a soľ

POSTUP:

Ryžu si pripravíte podľa svojho overeného postupu 🙂

Čerstvý špenát ,,mixnem,, ponorným mixérom na jemnú kašičku. Na masle spením cibuľu, zalejem šľahačkovou smotanou a pridám ,,mixnutý,, špenát – dochutím soľou, cesnakom a čiernym korením. Nechám prevrieť a odstavím.

Keď je ryža uvarená primiešam špenátovú zmes a precedenú kukuricu s hráškom.

Podávame posypané parmezánom alebo syrom, ktorý máte najradšej.

Tento recept je rýchly, chutný a finančne nenáročný. Máte radi  zeleninové jedlá? Alebo tam vždy musí byť plát mäska? Napíšte mi ako to je u vás a ja vám pošlem srdiečka 🙂)

#billa

Da sa použiť aj mrazený špenát?

19. nov 2017

@ljzozv áno jasné 🙂

20. nov 2017

Začni písať komentár...

Odošli