6 / 177

    Ahoj, prosim Ta, v akej forme pecies chlieb? Dakujem.

    25. máj 2014
    rastoge
    autor

    @evka4 v 30cm na biskupsky chlebik

    25. máj 2014

    @rastoge dakujem. a z akeho mnozstva muky ho robis? Lebo ja robim z pol kila a ta cast,ktora je vo forme, sa mi vobec nedopeka, po cca 45 minutach musim chlieb vyklopit a dopiect na obycajnom plechu na pecenie. Peciem to v niecom takomto:
    http://www.peceniehrou.sk/sk/produkty/forma-na-...

    Nevies, v com moze byt chyba?
    Dakujem.

    25. máj 2014
    rastoge
    autor

    @evka4 robi od 450g - 650g muky + ostatné suroviny, dolezita je teplota doba pecenia, formu mam v podstate taku istu ako si poslala link, napis pri akej teplote pecies pripadne aj ako mas nastavenu ruru ak mas multifunkcnu

    25. máj 2014

    peciem na 180stupnoch tych prvych 45 minut, vyklopim a dopekam cca 25min na 200stupnoch. Ruru mame multifunkcnu, ale ja vyuzivam len standardny sposob pecenia - pecenie zhora a zdola... Ked som chlieb piekla cely cas vo forme, tak ta spodna cast bola vzdy nedopecena, aj ked bol v rure vyse hodiny...

    26. máj 2014
    rastoge
    autor

    @evka4 skus 55minut na 200°a so zapnutym ventilatorom, a na 99,9% sa to uz podari aj bez prekladania, pripadne nechas 60minut, chlebiku to neublizi, len sleduj vrchnu korku aby neprihorela, je peciem len s ventilarom bez vrchu a spodku ale nie vsetky rury maju tuto funkciu na 200° 55minut

    26. máj 2014
    rastoge
    autor

    @evka4 chlebik sa pecie prave opacne najskor vyssia teplota a potom nizsia alebo stale rovnaka

    26. máj 2014

    @rastoge dakujem. skusim to teda takto. aspon zistim, ake funkcie ma nasa rura 🙂 Dakujem za pomoc a prajem pekny den.

    26. máj 2014
    rastoge
    autor

    @evka4 daj vediet vysledok

    26. máj 2014

    @rastoge ahoj, tak po dlhej dobe som opat piekla chlieb podla Tvojich rad a podaril sa. Absolutne sa to neda porovnat s tym, co som piekla doteraz. Dakujem 🙂

    29. jún 2014
    rastoge
    autor

    @evka4 tak to ma tesi ze sa dari

    29. jún 2014
    rastoge
    autor

    @evka4 aj foto by si mohla pridat do skupiny pecme pecen

    29. jún 2014

    @rastoge ahoj,prosim Ta,mohol by si mi poslat recept na takyto chlebik?pekavala som celozrnny zitny chlieb,ale bohuzial pocas rizikoveho som prisla o kvasok a neviem ho zohnat.Tento Tvoj na obrazku vsak asi bude kvaskovy...

    28. mar 2015
    rastoge
    autor

    @mariankach ahoj, ano je to kvaskovy spladovy celozrnny , ale sak kvasok ak nemas si mozes zalozit alebo zohnat od niekoho na kvaskovej mape, chces recept nam? kvasok mozes nahradit dorzdim a je to vyriesene

    28. mar 2015

    @rastoge skusim ho zalozit,zatial stale chodim do roboty a som vytazena na 200%,tak ked budem na MD. Z kvaskovej mapy som oslovila 3 ludi a neprisla mi ziadna odpoved,takze asi len sama budem musiet.Ak mozes,prosim posli mi recept tohto chlebika na IP.Dakujem:).

    29. mar 2015