29 / 177

    prosím si recept :D

    26. nov 2013
    rastoge
    autor

    @2vladka7 Ingrediencie: povodne zlozenie:
    470g hladkej múky (môže byť pol na pol s inou múkou napr.: špaldovou, ražnou, chlebovou,…)
    275ml vody
    70g tuk na pečenie (napr: hera)
    42g kvasnice
    2 KL soli
    2 KL cukru
    Na potretie jedno vajco
    Na posypanie mak, sezam, lanové semienka, …
    moje upravene zlozenie:
    muka: 30g raznej celozrnnej, 80g spaldovej celozrnnej a 360g hl. pšenicnej
    potieral som slanou vodou
    Postup:
    Všetko spolu zmiešat. Nie je potrebné ani kvások robiť zvlášť. Cesto kysne cca 30 minút.

    Vykysnuté cesto preložíme na pracovnú dosku, a vytvarujeme valec.

    Ten rozdelíme na 12 rovnakých dielov a z kazdeho vyrobbim zemlicku.

    Teraz každý bochníček narežeme z každej strany skoro až k stredu.

    Na mukou vysypanom plechu, pomašlujeme žemličky rozšľahaným vajíčkom,

    A posypeme.

    Žemličky necháme ešte 15 minút podkysnúť, a dáme potom piecť na 220°C na 20 minúť.

    26. nov 2013