icon
30 / 31
O recept na koláč z ovsených vločiek s makom sa podelila 1bambulka1
avatar

Suroviny

4 hrnčeky ovsených vločiek
2 hrnčeky jablkového pyré
5 stredne veľkých jabĺk
5 polievkových lyžíc mletého maku
1 polievková lyžica kokosového oleja
1 polievková lyžica trstinového cukru
1 kypriaci prášok
mletá škorica

Postup

Jablká nastrúhame, poprášime mletou škoricou, trstinovým cukrom a necháme postáť.
Tri šálky ovsených vločiek pomelieme, jednu necháme nepomletú.
Dáme do misy, pridáme ostatné sypké suroviny, potom tekuté a vypracujeme tuhú masu.
Z jabĺčok vytlačíme šťavu.
Na pekáč (tu rozmery 31 x 12) vrstvíme cesto - jablká - cesto.
Pečieme pri teplote 180 °C cca 25 minút.

Za recept ďakujeme @1bambulka1

Odpovedz
26. jan 2017
avatar

kolac absolutne neodporucam, cesto je tuhe ako kamen, nezdvihne sa ani o milimeter, skoda surovin

Odpovedz
31. jan 2017
avatar

@greenfrog asi sa niekde stala chyba ☹ Nezabudla si na kyprič? My sme skúšali a koláčik vyšiel

Odpovedz
31. jan 2017
avatar

@redakcia nezabudla..vsetko podla receptu, este ani cukor nie je pisany do cesta, ten som tam dodala, inak by bolo navyse aj bez chuti..celkovo to cesto nebolo vobec kompaktne, len lyzica oleja a dve presnidavky boli nepostacujuce, tak som dala trochu mlieka..inak by to bola len viac menej sypka hmota..

Odpovedz
31. jan 2017
avatar

@greenfrog zaleži aj do akej formy ste ho robila.Kolačik som robila už niekolko krat a vzdy keasne vyšiel.Uz len to množstvo jablk a jablkoveho pyre svedčia o tom,ze zmes nemoze bit sypke.Ak su samotne jablčka sladké+tam ide trst.cukir ktory v recepte je za nas dostatocne postacuje.Kto ma rad sladke nie je problem prisladir.Takze ate zrejme niekde spochybila😏co mi je ĺuto.

Odpovedz
31. jan 2017
avatar

Pre nas je autorka tohoto receptu a nielen tohoto ale všetkych ktore zdiela v albume velkou inšpuráciou či už vo varení alebo pečení nakolko preferujeme zdravu stravu.Dnes sme skúsili aj tento recept a mozem povedat ze opat nesklamal.Koláčik krasne manzelke vyšiel a opat sme si pochutili.Dakujeme

Odpovedz
1. feb 2017