icon
26 / 31
Kuracie soté s pórom a tekvicovo zemiakové gnocchi pripravila adkat13
avatar

Suroviny:
na 3 - 4 porcie:
200 g hokkaido tekvice
200 g zemiakov
1 vajce
cca 100 g hladkej múky
olivový olej
maslo
Soľ, korenie

POSTUP:
Hokkaido a zemiaky nakrájame na kúsky, osolíme a okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme pri 200C cca 30 minút domäkka.
Necháme vychladnúť a rozmixujeme.
Pridáme vajce, múku a vypracujeme lepkavé cesto.
Necháme chvíľu odležať a potom z neho lyžicou tvarujeme malé gnocchi, ktoré varíme vo vriacej osolenej vode 3 – 5 minút, alebo kým nevyplávajú na hladinu.
Pred podávaním ich môžeme opiecť na troche masla dozlata.

TOP TIP:
Podávala som s jednoduchým kuracím soté s pórom.

Za recept ďakujeme @adkat13

Odpovedz
6. feb 2017