icon
28 / 31
Polentový koláč s cukinou upiekla adkat13
avatar

Suroviny:
na 1 plech (4 porcie):
200 g kukuričnej krupice (polenty)
6 polievkových lyžíce (domácej) lučiny/cream cheese
2 malé cukiny
parmezán
bylinky, soľ, korenie

Postup:
Do hrnca dáme 600 ml vody s 1 čajovou lyžičkou soli a privedieme do varu. Za stáleho miešania metličkou pomaly prisypávame polentu. Varíme do zhustnutia.
Odstavíme, vmiešame hrsť parmezánu a rýchlo rozotrieme v tenkej vrstve na plech s papierom na pečenie. Necháme stuhnúť (min 30 minút, ale kľudne aj dlhšie). Predpečieme pri 190C cca. 10 – 15 minút.
Lučinu zmiešame s veľkou hrsťou parmezánu a natrieme na predpečenú polentu.
Obložíme kolieskami cukiny, osolíme, okoreníme a posypeme parmezánom a bylinkami.
Pečieme ešte 10 – 15 minút dozlata.

Za recept ďakujeme @adkat13

Odpovedz
6. feb 2017
avatar

Chcem sa opýtať polenta nema veľa kalórií?

Odpovedz
17. feb 2017