icon
2 / 31
Šošovicový šalát s cviklou, fetou a brusnicami od adkat13
avatar

Suroviny na 2 porcie:

2 malé cvikly
1 veľká červená cibuľa
80 – 100 g drobnej šošovice (beluga, puy...)
2 hrste zelených šalátových lístkov (polníček, rukola...)
100 g fety
hrsť sušených brusníc
med + citrónová šťava
olivový olej
soľ + korenie

POSTUP:
Brusnice namočíme.
Cviklu a cibuľu ošúpeme, nakrájame na kúsky a zmiešame s olejom, soľou a korením.
Dáme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri 200 stupňoch domäkka a dozlata (cca 45 minút). Šošovicu uvaríme vo vode domäkka, scedíme a zmiešame s olejom, medom, citrónovou šťavou, soľou a korením.
Dáme na tanier a zmiešame s pečenou zeleninou a šalátovými lístkami, posypeme rozdrobenou fetou a brusnicami.

Za recept ďakujeme @adkat13

Odpovedz
18. apr 2017