icon
3 / 31
Mangovo - makový koláč s tvarohom od adkat13
avatar

.
KORPUS
Suroviny
100 g mletého maku
50 g cukru
3 vajcia

Postup:
Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny.
Ručne vmiešame mak a tuhý sneh z bielkov.
Pečieme v 24 cm tortovej forme vyloženej papierom na pečenie pri 170 C cca 20 minút.

KRÉM:
Suroviny
300 g mangového pyré
250 g jemného tvarohu (vo vaničke)
4 plátky želatíny

Postup:
Želatínu necháme napučať v malom množstve studenej vody.
Mangové pyré zmiešame s tvarohom, v prípade potreby pridáme trochu sladidla.
Želatínu necháme rozpustiť v mikrovlnke, alebo na miernom ohni na šporáku a vmiešame k mangovému krému.
Natrieme na vychladnutý makový korpus a necháme v chlade stuhnúť (min. 2 hodiny).

ŽELÉ:
Suroviny
300 g mangového pyré
2 plátky želatíny

Postup:
Želatínu necháme napučať v malom množstve studenej vody, rozpustíme v mikrovlnke alebo na miernom ohni na šporákua vmiešame k mangovému pyré.
Natrieme na stuhnutý mangový krém a necháme min. 2 hodiny v chlade.

TOP TIP:
Mangové pyré si vyrobíme jednoducho - mangá ošúpeme, odkôstkujeme a rozmixujeme. Na tento koláč budeme potrebovať približne 3 mangá (závisí od ich veľkosti).

Za recept ďakujeme @adkat13

Odpovedz
18. apr 2017