icon
4 / 31
Cukinové a tekvicové krekry od adkat13
avatar
Komentár bol odstránený
avatar

CUKINOVÉ KREKRY
Suroviny:
150 g cukiny (mladej, bez semienok)
200 g múky (mix hladkej a celozrnnej)
100 g masla
4 – 5 strúčikov cesnaku
1 ČL kypriaceho prášku
1 ČL soli
1 vajce + ľanové alebo sezamové semienka (na potretie a posypanie)

Postup:
Cukinu aj so šupkou nastrúhame na jemno.
Maslo nakrájame na malé kúsky a zmiešame s múkou, cukinou, pretlačeným cesnakom, kypriacim práškom a soľou a vymiesime cesto.
Necháme ho min. 30 minút odležať v chlade.
Rozvaľkáme na papieri na pečenie na veľkosť plechu, prenesieme na plech a radielkom nakrájame na krekry alebo tyčinky.
Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme semienkami.
Pečieme pri 200 C cca. 15 – 20 minút dozlata.

TEKVICOVÉ KREKRY
Suroviny:
200 g pyré z hokkaida
200 g múky (mix hladkej a celozrnnej)
50 ml olivového oleja
50 – 100 ml mlieka
1 ČL kypriaceho prášku
1 ČL soli
1 vajce + tekvicové semienka (na potretie a posypanie)

Postup:
Pyré z hokkaida zmiešame s múkou, olejom, mliekom, kypriacim práškom a soľou a vymiesime cesto. Necháme ho min. 30 minút odležať v chlade.
Potom cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie na veľkosť plechu, prenesieme na plech a radielkom nakrájame na krekry alebo tyčinky.
Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme semienkami.
Pečieme pri 200 C cca. 15 – 20 minút dozlata.

TOP TIP:
Hokkaido pyré získame tak, že tekvicu aj so šupkou nakrájame na kúsky a pečieme na plechu s papierom na pečenie cca. 20 – 40 minút (podľa veľkosti kúskov) domäkka. Po vychladnutí rozmixujeme dohladka. Na 200 g pyré budeme potrebovať cca. 300 – 400 g tekvice.

Za recepty ďakujeme @adkat13

Odpovedz
18. apr 2017