icon
11 / 31
Cícerová bábovka od adkat13
avatar

.
Suroviny:
1 konzerva cíceru (príp. cca 250 g uvareného)
3 – 4 vajcia (podľa veľkosti)
100 g cukru
70 g kakaa
1 malý pomaranč
1 ČL sódy bikarbóny

Postup:
Cícer rozmixujeme dohladka.
Pridáme vajíčka, cukor, kakao, sódu a šťavu z pomaranča (prípadne môžeme pridať pomaranč aj s dužinou a dôkladne ho rozmixovať).
Cesto dáme do vymazanej malej bábovkovej formy (príp. malej tortovej) a pečieme pri 170 C cca 1 hodinu. Necháme vychladnúť a vyklopíme.

TOP TIP:
Cíceru sa nemusíte obávať, v bábovke vôbec nie je cítiť.

Za recept ďakujeme @adkat13

Odpovedz
18. apr 2017