rischina
14. aug 2017
294 

Mini CROCCO

Začiatkom augusta som mala možnosť zapojiť sa do testovania CROCCO.  Počas pridávania svojich, a sledovania príspevkov iných mamičiek, som postrehla veľa pozitívneho, ale aj negatívne odozvy.

Čo (myslím si) je logické. Samotné pečivo je chutné, na druhej strane je to polotovar a veľa E-čok. To, ktoré  E-čka sú prijateľné a ktoré nie, ja rozoberať nebudem, priznám sa, že ani to moc nesledujem. Áno som tá zlá matka, ktorá najskôr zožrala polovicu croissantov a až potom (keď ma na MK upozornili, akú umelinu si dávam do úst), som si otočila obal a čítala. Zobrala som do ruky aj iné výrobky a čítala, chcela som to porovnať ale... Ale, ako hovorí môj chlap, menej vedieť - lepšie spať, tak aj ja toto nechávam na svedomie  každej z nás.  Viem, že by sa tu dalo hodiny písať a tom, čo škodí a čo nie, ja sa budem riadiť mojím heslom: vo všetkom hľadaj len to pozitívne, bude sa ti ľahšie žiť. A tak som sa naspäť vrátila ku croissantom a zožrala druhú polku.

Ak odskočím od E-čok, ja nemám čo vytknúť. Chuť výborná, príprava rýchla, uskladnenie (ak máte doma mrazničku) bezproblémové.

Ktoré nám chutili najviac?

Ani neviem, deťom určite čokoládové, staršie ročníky skôr jahoda a malina, mne chutili syrové, aj keď  po vychladnutí mi prišli trocha suché. Čítala som, že oškvarkové nie sú až tak dobré, áno aj u mňa klesli na posledné miesto, naopak, švagriná si ich nevedela vynachváliť, tak asi platí sto ľudí sto chutí...

Príprava? Ak viete zapnúť rúru, viete všetko. Pre tých menej zdatných: vybrať z obalu, poukladať na plech, vložiť do rúry, nastaviť 15 min, urobiť kávu, vybrať z rúry...hotovo.  A tu sa chcem pozastaviť a vytiahnuť aj to pozitívne. Sme mladá rodinka, dve školopovinné deti, my rodičia v práci od rána do večera , samozrejme deti v škole tiež celý deň. Večer treba niečo rýchle pripraviť, napísať s deťmi úlohy, upratať a oddýchnuť si, film, moje obľúbené hand-made, alebo len tak zahrať si monopoly.  Potom príde víkend a my sa snažíme tráviť čas spoločne, čo najviac.

Prečo to píšem? Lebo je pre mňa čas vzácny. A nikto mi nemôže vyčítať, že mám v mrazničke aj polotovar. Ja varím a pečiem rada, dokonca hlavne cez víkend varíme s manželom spoločne, čo sú chvíle, ktoré si ja nesmierne vážim. Ale je pre mňa na nezaplatenie mať doma niečo, čo môžem vytiahnuť z mrazničky a o pár minút to mať hotové na stole.

Sú prázdniny, dovolenka, viac času? Figu. Prišli k nám svokrovci , z ďaleka , dlho sme sa nevideli, treba obísť celú rodinu, navštíviť všetky miesta, kde ešte neboli, stihnúť sa okúpať, lebo u nich nie je na to počasie a pravdaže sadnúť si a spoločne sa porozprávať ako ide život. Verte neverte, stáť pri kuchynskej linke bolo to posledné, na čo som myslela. Svokrovcov som tu mala necelé dva týždne, chcela som si ich užiť. A preto, úplne nenápadne  tu vsuniem poďakovanie firme MINIT Slovakia, ktorá mi umožnila v správny čas uľahčiť si život s CROCCO. Ako sa hovorí, balenie mini CROCCO 2 -3€, spotreba energie na prípravu pár centov, ale čas strávený so svokrovcami na nezaplatenie.

A tu je to pozitívum tejto mňamky, netreba riešiť čas, ak potrebuješ zobrať niečo so sebou na výlet, na návštevu, záhradnú opekačku alebo len tak na balkón večer pokecať so svokrou. Už teraz vidím, ako budem mať vďaka mini CROCCO rýchlu desiatu do školy. 

Rozmýšľam, čo napísať na záver. Ak ste žena v domácnosti, máte kopu času a neviete si predstaviť život bez nekonečného státia pri varnej doske, aj naďalej sa venujte príprave domácich maškrt, určite je to to najlepšie - nie je nad babkine buchty a to teraz myslím vážne. Ale ak chcete čas využiť aj inak, nebojte sa mať v mrazničke pripravené hoc i len jedno balenie mini CROCCO :D

#test_crocco

Aj my sme dnes chrumkali malinove😋..mne to chuti aj detom..a dva ci tri kusky s e-ckom ich nezabiju predsa a neje sa to kazdy den...ved ani bio nieje bio...

14. aug 2017

ja milujem fornety 🙂 ked som chodila do školy,vždy som si ich čerstvé kupovala nevedela som aké éčko alebo čo obsahuju a malinové som mala tiež najradšej,potom som ich našla v obchode tak celá šťastná som si ich kúpila ale stará trúba mi ich dobre neupiekla,už som ich nekupovala a potom so novéj trúby,super chrumkavé makunké mňam 🙂 al e ked som si pozrela obal mala som dosť ( nie som bio šialenec :d )
ale toľko éečiek je aj na mňa dosť ked v niektorých bolo okolo 12,pre Boha ved je to len lístkové cesto,džem och tak som si kúpila lístkové cesto,marhulový džem a bolo šup sup koláčiky boli ya chvílku na svete,všetkým chutia,aj mojej maléj,ked sa dá treba zjesť niečo zdravšie 🙂

14. aug 2017

@mysicka1221 asi ano, je ich tam vela, ale E neznamena hned skodliva latka, su to konzervanty, farbiva a pod, ak to dobre viem, dokonca to moze byt vitamin. Ale nebudem sa hadat, ja som len chcela povedat, ze raz za cas konzumacia tohto nas myslim nezabije.

14. aug 2017

@marianeta ved to, Ecka su vsade, mozno treba skor pozerat na to, ci su skodlive a nie na to, kolko ich je. A ta chut naozaj stoji zato, aby clovek obcas zhresil :D

14. aug 2017

@rischina ked tie prospešné éčka nikde nevidno🙊
..všade,len "rakovinotvorné" čo už v iných krajinách sú roky zakázané...
ale ,čo nás nezabije,to nás pomyslní...Ečka už radšej neštudujem😅
...sem-tam kúpim v jednote mrazené croasanty,alebo slimáky...ku káve bodnú...teraz som sa nechala zlákať aj tymto🙂......no zjesť sa to dalo,čakala som niečo,že "waaaau" ked každy z toho taký happy...ale ostanem radšej,ako píše
@mysicka1221 lístkové cesto s džemom,nutelou( áno samozrejme domácou) a pochúťka jak vyšitá...
EEEčka nemusia nikoho mátať😂
...na výlety máme vo zvyku narobiť jablká v župane a zapečené toasty..toto je príliš sladké..chlapovi by om k tomu musela pribaliť kilo slaniny😅

14. aug 2017

jaj musím ich aj ja vyskušať si mi chute narobila🙂 čo tam po Ečkach, tie su všade, a proste sa im nevyhneš, tiež ktoré ti to stihli vyčítať, nech sa druhykrát zahryznu do jazyka, lebo ani nevedia, kolko tých Ečok už zjedli...akože ja v mrazničke tých polotovarov vela nemam, ale sem-tam niečo kupim, aby som mala ako vravíš, rýchlo ked práve nestiham variť alebo piecť, a príde nečakana navšteva, alebo proste musím rýchlo niečo uvariť , lebo sme boli preč....

14. aug 2017

@miskakyska mnam.slaninu milujem 🙂 aj minule som si urobila z.listkoveho narychlo strudlu,a pizza tycinky mnaaaam.😝

14. aug 2017

@manushka kocky ved ja tiez kupim aj halusky,sulance a take len som to myslela tak ze aj z listkoveho rychlo nieco urobis,a aj niektore tie polotovary su kvalitnejsie,menej ecok maju,len treba pozriet obal.🙂 nie.som tiez.nejaka bio alebo co ja zjem hocico 🙂 len ked som na materskej mam viac casu urobit domace ako ked som robila od rana do noci 😉 a hej viem.ze tie ecka su aj dobre nie len zle.ze su to nazvy aj konzervacnej latky, alebo farbiva ale ked je ich uz okolo 10 je moc aj na mna.

14. aug 2017

@manushka moja skús, dobré sú, úplne naj croissanty, tie budú aj deťom chutiť. Ečka nekukaj, ja som si včera dala námahu, všetky sú neutrálne 😉 ja som si včera napriek všetkému kúpila do zásoby pre prípad.

15. aug 2017

@mysicka1221 zas netreba strašiť, nie na všetkých je 10, myslím syrové majú len 4. Tam kde je 10 si myslím, to robí tá náplň. Tak ako keď si aj kúpim džem alebo nutelu v predajni, tiež tam bude E. Ja som tiež doteraz robila tak, že som si kúpila lístkové cesto a nutelu a piekla. A možno som zjedla presne toľko Ečok ako teraz. Neviem, Ečka naozaj nesledujem, ja skôr výrobcu, to áno.

15. aug 2017

@rischina ja ich ani nepozeram, čosi...ak ich uvidím určite ich vyskušam...

15. aug 2017

@manushka ja som kúpila v tescu, ale v kauflande som ich videla lacnejšie. Musím zobrať a prísť k tebe na kávu 😉

15. aug 2017

@rischina vidíš to je nápad

15. aug 2017

@manushka jej to nikto nevyčíta 😲 😀 ani Tebe,ani nikomu 😀 pre mňa za mňa ich jedzte na kilá...ja Vám doprajem 😀....
...ale na druhej strane ich nebudem ani vynukovať nikomu ...každeho slobodná vôľa 🙂)))) mier 🙂

15. aug 2017

Začni písať komentár...

Odošli