roka17
11. apr 2016
222 

Mlčať je zlato, alebo ako sme odhalili neverníka

      Staré príslovie niečo o tom vie. Pred rokmi, tesne po ukončení VŠ som mala stretnutie s dlhoročnou priateľkou. Bežné veselé stretnutie pri pohári vínka a polemizovaním o živote s zmenilo na zosnovanie plánu na otestovanie vernosti.

Brali sme to s humorom a v dobrej nálade som jej porozprávala o psychodlogickej taktike:  „Tridsať minút a DOSŤ!

Možno ste už o nej počuli, možno nie, dnes ju už beriem len úsmevne. Ale prosím, dopoviem vám tento príbeh až dokonca.

Prebiehalo to takto (pre zachovanie dobrého mena, kamošku pomenujem Simona, aby bola zhoda so skutočnosťou čisto náhodná J ) .

Simona prišla večer domov. Priateľ sedel pred telkou. Postavila sa pred neho a s kamennou tvárou mu povedala: „ Všetko viem! Máš tridsať minút na to, aby si mi TO vysvetlil!“  -nič viac, nič menej....Po týchto dvoch vetách si sadla za stôl.

 

Samozrejme, situáciu sme len tak narafičili, či sa rybička chytí na návnadu.

Simona sedela za stolom a nereagovala na žiadne otázky...nič, len ticho sedela a pozerala na hodiny kedy prejde 30minút.

Priateľ hneď zareagoval...“O čo ti ide?, čo týmto sleduješ? Si sa zbláznila či o čo sa deje?“

Simona na nič z tohto nereagovala, len nemo sedela a bola neprítomne zahladená. Po 10minútach priateľ vyskočil z gauča, išiel sa napiť vody, pohladil ju po vlasoch....naďalej ticho. Znovu sa vrátil....Simona stále ticho....prešlo 27minút a v momente, keď jej už celá situácia začala byť komická a chcela svoju lásku vystískať, ozvalo sa spoza jej chrbta: „Kto Ti to povedal? Vieš, nechcel som Ťa raniť, ale....................“

        Ďalej pokračovať nebudem, pretože tento vzťah neskončil happyandom.

Na druhej strane si so Simonou doteraz na tento večer spomíname a ona už len s úsmevom konštatuje: „Ako dobre, že som vtedy vydržala mlčať! Kde by som teraz bola....“

Simona má v súčasnosti dve krásne detičky a milujúceho manžela, s ktorým by sa možno nebola nikdy ani zoznámila, nebyť toho, že odhalí neverníka.

A o tom ako sa vyznať v neverbálnej komunikácii a AKO ODHALIŤ KLAMSTVO sa dozviete v ďalšom našom blogu.

ZDROJ: modernirodicia.sk

Začni písať komentár...

Odošli