rybkaa
10. feb 2018
608 

Testovačka Bi-Oil po pôrode

Po dlhom čase sa mi znova naskytla možnosť testovať s koníkom, tak prečo to nevyužiť? Zvlášť, ak môžem získať bonus navyše - špičkovú starostlivosť o pokožku, hlavne bruška po pôrode.

Dostala som na testovanie jedno 200 ml balenie oleja Bi-Oil, ktorý obsahuje prelomovú ingredienciu PurCellinOil a na krabičke sľubuje vylepšenie vzhľadu jaziev, strií a nerovnakého odtieňu pokožky, použiť ho možno na telo i na tvár. Ja som ho natierala len na brucho, prevažne teda na staršiu jazvu po odstránení znamienka, cez ktorú sa mi počas tehotenstva vytvorila stria - moja jedna jediná ako spomienka na tehotenské bruško.

Olej obsahuje vitamíny A a E, tiež oleje z nechtíka, rozmarínu, levandule a harmančeka, čo bolo u mňa asi najväčším kameňom úrazu. Olej mi neskutočne smrdí, ale že strašne 🙂 Bude to spôsobené práve obsahom levandule, ktorej "vôňu" neznášam v akejkoľvek forme a rozmarín to ešte viac podčiarkuje. Naopak, nechtík s harmančekom nie sú nijak výrazné, čo je škoda. Ale tak, prekonala som sa a mazala napriek odporu k vôni oleja, postupne som si naň síce zvykla, ale stále mi prekáža. No to je subjektívny pohľad. Zrejme som bola v predošlom živote moľa šatová, keď mi levanduľa tak smrdí 😀

Ďalej sa na obale i návode uvádza, že je vhodný na aplikáciu nielen na telo, ale i na tvár, čo som - priznám sa - neskúšala. Keďže mi po tehotenstve neostali strie na bruchu ani iných častiach tela, ale ostali mi pigmentové fľaky na tvári, určite do budúcna skúsim natierať tvár a zabojovať so škvrnami, aby aspoň trocha vybledli. Našťastie, ostala mi zhruba polovica balenia olejčeka 🙂

Balenie ako také je celkom šikovné, padne dobre do ruky, ľahko sa zatvára/otvára, jediné čo mi trochu prekážalo bol spôsob aplikácie. Dierka je dosť veľká, takže pri stlačení fľašky oleja vytečie viac ako treba a zalizuje sa po okrajoch, teda fľaška je po pár použitiach dosť mastná. Skôr by som uvítala napríklad pumpičku s rozprašovačom, čím by bola aplikácia presná a aj šetrnejšia na spotrebu.

Farba oleja Bi-Oil je svetlo oranžová s odtieňom do ružova, oblečenie napriek tomu nefarbí ani nemastí. Po aplikácii a rozotretí sa rýchlo vstrebáva, pokožka je na dotyk jemná a príjemná, nie je mastná ani lepkavá, zanecháva jemný film a pocit hydratovania. Výborný je na premastenie suchej a drsnej kože, hlavne teraz v zimnom období.

Po nanesení na pokožku sa olej rozotiera ľahko a rovnomerne, je dosť hustý, takže nesteká, rýchlo sa vpíja do pokožky a okamžite ju hydratuje a prevonia - mne síce smrdel, ale verím, že prevažnej väčšine spotrebiteľov by jeho vôňa nevadila. Chvíľu po rozotretí je pokožka na dotyk príjemná a hebká, bez pocitu mastnoty a lepenia sa. Môžete sa teda hneď po natretí obliecť a nie je potrebné dlho čakať na dokonalé vsatie do pokožky.

Na premastenie celého bruška je potrebných skutočne len pár kvapiek, pár pohybmi votrieť a hotovo 🙂 Oceňujem, že olej tak vydrží dlhšiu dobu, keďže jeho spotreba nie je vysoká. Narozdiel od jeho ceny, ktorá už taká priaznivá nie je, ale rozhodne sa oplatí do neho investovať, keďže jedno balenie vydrží dostatočne dlho.

Zamerala som sa na moju jazvu po odobratí znamienka na bruchu. Je už staršieho dáta a počas tehotenstva sa mi vytvorila krížom cez jazvu malá stria - moja jediná 🙂 Aplikovala som Bi-Oil prevažne na túto jazvu a sledovala zmeny. Musím potvrdiť, že po 3 mesiacoch používania aspoň každý druhý deň boli zmeny viditeľné. Stria je bledšia, menej výrazná a pri zbežnom pohľade takmer neviditeľná. S jazvou to moc nehlo, chcelo by to zrejme častejšiu a dlhšiu aplikáciu. Podľa návodu sa má olej nanášať 2x denne po dobu minimálne 3 mesiace, no priznám sa, že som natierala zhruba len obdeň, ale dobudúcna určite začnem premasťovať viac a verím, že výsledky sa ukážu rovnako aj na jazve, ako zabrali na striu. 

Keď to mám zhrnúť, celkovo som s Bi-Oilom spokojná, hoci zázraky sa nekonali, ale tie som ani nečakala 😀 Základné očakávania boli naplnené, pokožka je celkovo hladšia a príjemná na dotyk. 

Ako výhody by som videla ľahké roztieranie, rýchle vstrebávanie, dostatočnú hydratáciu pokožky, príjemný pocit na pokožke a viditeľné zlepšenie tehotenských strií. Ako plus hodnotím aj rôzne veľké balenia a širokospektrálne využitie (telo i tvár).

Medzi nevýhody radím pre mňa nepríjemnú vôňu, čo je ale vec vkusu a nie je to závada, nešikovný spôsob aplikácie (pumpička s rozprašovačom by bola viac fajn) a vysokú cenu. 

Presvedčila som sa na vlastnej koži (doslova), že zlepšiť vzhľad pokožky je možné, ale chce to pravidelnosť, trpezlivosť a čas. Ďakujem Modrému koníku za túto možnosť 🙂

#test_bioil

Začni písať komentár...

Odošli