Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

ZDRAVIE | Vedeli ste, že oregáno pomáha správnemu fungovaniu srdca, tlmí kŕče v pokazenom žalúdku a pri črevným zápaloch. Pri pravidelnom používaní dokonca pôsobí ako antidepresívum. Používate oregano vo svojej kuchyni?

POZVÁNKA | Myjava opäť po roku ožíva folklórom. Príďte sa kultúrne vyžiť na Medzinárodný folklórny festival už od 17. 6. do 19. 6. http://www.myjava.sk/mff-myjava-2016/ a navštívte aj našu predajňu VINO SARDO. Radi vám predstavíme naše produkty a môžete ochutnať a kúpiť si s 20 % zľavou aj sardínsky chlieb s rozmarínom, kravský zrejúci syr v čiernom korení Pepato, syr Grana Padano, ovčie zaúdené Pecorino, bravčové zrejúce mäsko Coppa a Culatello, ružové víno Punta Rosa a grilované hríbiky. Budeme sa na vás s Jankou tešiť, nájdete nás na Nám. M. R. Štefánika vedľa predajne KIK, v prac. dni od dni od 9.00 do 17.00 hod. a v sobotu od 8.00 až do 13,00 hod .

10 % zľava na všetky koreniny.

Od roku 1916 spoločnosť San Giuliano v Alghere na Sardínii vyrába veľmi kvalitné olivové oleje. Okrem toho produkujú aj iné sardínske delikatesy, ktoré si zakúpite v našom e-shope http://vinosardo.sk/shop/, na Modrom koníkovi https://www.modrykonik.sk/market/my_bazaar/sard..., ale i v predajni na Myjave http://vinosardo.sk/#kontakt.

Akcia na mesiac jún 🙂

Jún sa bude niesť v duchu korenín a byliniek, ktoré zakúpite v našom e-shope www.vinosardo.sk, ale i na bazáriku https://www.modrykonik.sk/market/my_bazaar/sard... a predajni so zľavou -10 %. Okrem množstva rád a tipov sa môžete tešiť aj na recepty, blog, súťaž aj minikurz taliančiny. 🙂 Veríme, že sa spolu naladíme na leto.

avatar
sardinskedelikatesy
24. máj 2016    Čítané 45x

TALIANSKO – KOLÍSKA TOVÁRNÍ NA CESTOVINY

Vznik cestovín sa datuje ešte do doby pred našim letopočtom. Prvé zmienky pochádzajú zo starovekého Grécka, kde cesto na koláč usušili na slnku, potom natrhali na kúsky a uvarili. Rimania tento nápad zdokonalili tým, že cesto nakrájali na rovnaké pásiky, ktoré nazývali laganon, čo zrejme súvisí s dnešným názvom lasagne. Prvé #cestoviny sa vyrábali doma. Prvé továrne na cestoviny začali vznikať až v 17. storočí v Taliansku.

ZÁKLADOM JE TVRDENÁ PŠENICA #semolina

Cestoviny sú vyrábané podľa pôvodnej receptúry z tvrdenej pšenice, vďaka ktorej sa nerozvaria a ich chuť je delikátna. Novinkou, ktorou ozvláštnite vašu kuchyňu môžu byť aj cestoviny s rôznymi príchuťami. Sme výhradným dovozcom cestovín značky Brundu na Slovensko.

Cestoviny Brundu píšu svoju históriu od roku 1923, keď Andrea Brundu so svojou rodinou založil továreň na výrobu cestovín. Základ najvyššej kvality týchto cestovín je v žite, ktoré sa pred spracovaním na múku dlho suší. Žito na Sardínii ma jednu z najlepších kvalít, aké môže žito mať, dopomáhajú tomu najmä dlhé slnečné dni. Dodnes firmu vlastní rodina Brundu, ktorej záleží na tom, aby si na kvalitných a chutných cestovinách pochutili aj ostatní.

Konzumáciou cestovín z tvrdenej pšenice (semoliny), môžete pozitívne ovplyvniť aj vaše #zdravie.

10 najlepších účinkov konzumácie semolinových cestovín:

Akcia na mesiac máj

Viete že, naše farebné cestoviny sú farbené a ochutené výlučne zeleninou? Cestoviny Marabotto vám na tanieri vyčarujú jedinečný pokrm. Zakúpte si ich teraz so zľavou 10 %. Vyberať je naozaj z čoho:
https://www.modrykonik.sk/market/my_bazaar/sard...

avatar
sardinskedelikatesy
14. máj 2016    Čítané 44x

Útulný obchodík plný talianskej gastronómie a dobrého vínka

 Na portáli Senicaplus http://www.senicaplus.sk/vino-sardo/, o nás písali #sompro

Malý, moderne zariadený, obchodík VINO SARDO s pravou sardínskou aurou sme objavili v neďalekom meste Myjava. Náchádza sa na Námestí M. R. Štefánika, hneď vedľa predajne KIK. Kus Talianska tam na vás dýcha z každého kúta.

Majiteľkou obchodu je Veronika Lhotská, ktorá v tejto oblasti nepodniká náhodou. Jej brat Miro totiž na talianskom ostrove Sardínia, v mestečku Alghero, žije a ponúka aj možnosti ubytovania pre dovolenkárov.

Keďže za bratom aj viackrát do roka lieta, Talianska gastronómia jej vôbec nie je cudzia. Okrem sardínskych vín nájdete v obchodíku aj syry a mäsové výrobky, olivy, olivové oleje, octy, kávu, sladkosti, cestoviny, sardínsky chlieb, rôzne druhy nakladanej zeleniny, produkty z paradajok, koreniny, soli a dokonca vám radi a ochotne pripravia aj darčekové koše presne na mieru. Nedávno spustili aj e-shop www.vinosardo.sk, v ktorom si, s výnimkou mäsa a syrov zakúpite ten istý sortiment.

Podobný obchod v okolí nenájdete, tak sme Veroniku trochu vyspovedali:

Veronika, aké pohnútky ťa viedli k tomu, začať vlastný biznis s talianskymi produktami?

SÚŤAŽ | Od dnes do 25. 5. 2016 nám zasielajte emailom na: info@vinosardo.sk vaše recepty z cestovín s fotkou, spätne vám pošleme zľavu 15 % na nákup v našom e-shope a bazari MK a recepty a fotky pridáme ich do albumu na FB. Najlepšie recepty zverejníme aj na našom webe http://vinosardo.sk/recepty/ , ale i na Modrom koníkovi a 27. 5. 2016 vyžrebujeme jedného z vás, ktorý získa okrem 15 % zľavy na nákup aj poukážku v hodnote 15 €. Tešíme sa na vaše kreatívne nápady. 🙂

avatar
sardinskedelikatesy
8. máj 2016    Čítané 43x

KUS TALIANSKA V SRDCI

KUS TALIANSKA V SRDCI | To, že zelenina by mala byť každodennou súčasťou nášho jedálnička, nemusíme nikomu hovoriť. Nie vždy vám však chutí? Čo tak skúsiť ju pripraviť ako Taliani a pracovať aj s nakladanou zeleninou? Inšpirujte sa v našom blogu:

TIPY NA PESTRÉ VYUŽITIE ZELENINY PRIAMO Z TALIANSKA

Taliani sú známi svojím zdravým životným štýlom, ktorého súčasťou je kvalitná zeleniny a olivový olej. Vedia si jedlo v pokoji vychutnať a môžu sa pýšiť dlhovekosťou. V tomto blogu si predstavíme najpoužívanejšie druhy zeleniny a ich využitie.

Zelenina je obľúbená v celom Taliansku a teda aj na Sardínii. Medzi jej najpoužívanejšie druhy patrí najmä baklažán, artičoky, tekvice, paradajky, papriky a mangold. Zelenina sa podáva:

  • čerstvá vo forme šalátov,
  • dusená vo veľkých porciách ako príloha k mäsu,
  • plnená, grilovaná alebo dusená so syrom aj ako samostatný chod.

Pripravuje sa na olivovom oleji s korením, bylinkami a s cesnakom , aby si zachovala svoje výživové látky. Varená zelenina sa pripravuje málokedy. Spracúvajú sa len čerstvé produkty, čo je, samozrejme, odzrkadlené na chuti jedál. Taliani vôbec nepoužívajú mrazenú zeleninu.

Akcia na mesiac máj

TIP PRE ZDRAVÝ ŽIVOTNÝ ŠTÝL | Vedeli ste, že klinické štúdie naznačujú, že šampiňóny môžu obmedziť účinky estrogénov na rast rakoviny prsníka? A že sa v nich nachádzajú protialergické látky, ktoré pomáhajú pri prieduškových a kožných alergiách? Zakúpte si grilované nakladané šampiňóny už aj na Modrom koníkovi 🙂
https://www.modrykonik.sk/market/domace-zdrave-...

Deň matiek – dnes oslavujú sviatok všetky mamy, mamičky, maminky, mothers, mutter, madre,... Želáme im nádherný deň v kruhu svojich blízkych. Ja ho oslavujem s mojimi ratolesťami. Veronika