Výsledky vyhľadávania pre slovo #cestoviny

avatar
sardinskedelikatesy
24. máj 2016    Čítané 45x

TALIANSKO – KOLÍSKA TOVÁRNÍ NA CESTOVINY

Vznik cestovín sa datuje ešte do doby pred našim letopočtom. Prvé zmienky pochádzajú zo starovekého Grécka, kde cesto na koláč usušili na slnku, potom natrhali na kúsky a uvarili. Rimania tento nápad zdokonalili tým, že cesto nakrájali na rovnaké pásiky, ktoré nazývali laganon, čo zrejme súvisí s dnešným názvom lasagne. Prvé #cestoviny sa vyrábali doma. Prvé továrne na cestoviny začali vznikať až v 17. storočí v Taliansku.

ZÁKLADOM JE TVRDENÁ PŠENICA #semolina

Cestoviny sú vyrábané podľa pôvodnej receptúry z tvrdenej pšenice, vďaka ktorej sa nerozvaria a ich chuť je delikátna. Novinkou, ktorou ozvláštnite vašu kuchyňu môžu byť aj cestoviny s rôznymi príchuťami. Sme výhradným dovozcom cestovín značky Brundu na Slovensko.

Cestoviny Brundu píšu svoju históriu od roku 1923, keď Andrea Brundu so svojou rodinou založil továreň na výrobu cestovín. Základ najvyššej kvality týchto cestovín je v žite, ktoré sa pred spracovaním na múku dlho suší. Žito na Sardínii ma jednu z najlepších kvalít, aké môže žito mať, dopomáhajú tomu najmä dlhé slnečné dni. Dodnes firmu vlastní rodina Brundu, ktorej záleží na tom, aby si na kvalitných a chutných cestovinách pochutili aj ostatní.

Konzumáciou cestovín z tvrdenej pšenice (semoliny), môžete pozitívne ovplyvniť aj vaše #zdravie.

10 najlepších účinkov konzumácie semolinových cestovín:

Strana