semodka
8. mar 2023
1076 

Príprava na súrodenca

To už budeš veľká sestrička, musíš maminke veľa pomáhať a nehnevať ju 👩‍👧

Och skvelý začiatok prípravy na súrodenca, však?

No nie 🫠 treba si uvedomiť, že vy ste sa rozhodli mať ďalšie dieťa, vaše prvé dieťa nemusí vôbec nič. To, aký budú mať vzťah záleží hlavne od vás. Ako komunikujete novú situáciu, aké slová volíte a aký vzťah máte so starším dieťaťom.

moje základné piliere prípravy na súrodenca boli neklamať, nekomunikovať, že sa niečo nedá lebo tehotenstvo a vysvetľovať. Čo sa robí, čo sa bude diať a čo môže očakávať.

Mala som jasno. Napríklad, ak bude vedieť čo sa musí stať aby braček mohol prísť (bude ma bolieť bruško lebo braček bude klopať, že už je pripravený ísť von), čo sa bude diať, keď ma začne bolieť brucho ( pôjdeme s tatinom za pánom doktorom, aby bračeka pozrel či je zdravý) a keď bude braček pripravený a pán doktor ho pustí, prídeme domov. A ona bude zatiaľ so starkou a hocikedy bude chcieť, môže nám zavolať.

Rozprávali sme sa veľa a často. Príprava na súrodenca bola pre mňa veľmi dôležitá. Je to nová situácia v rodine a chcela som, aby prebehla čo najviac v pohode.

Maly mal 3r keď som otehotnela...od začiatku som mu vysvetlovala že bude veľký brat že bude mať súrodenca že sa bude deliť atď...keď sa mala narodila muž s ním bol doma všetko okej keď som prišla z nemocnice nechala som ho týždeň doma nech si na seba zvyknú a nech si nájdeme nejaký systém...už je to vyše roka a všetko je super

10. mar 2023

Tak my sme mali na prípravu staršej (3,5r) dcérky len týždeň 😅 jeden pondelok nám volali, že majú pre nás bábo a druhý pondelok bol synček (5m) doma 😂

10. mar 2023

Ja som nasu nejak cielene nepripravovala 😅

10. mar 2023

@fowi vau,takto je úžasné😍

10. mar 2023

Moj syn mal 4 roky a 4 mesiace ked sme mu povedali ze budeme mat bábätko a veľmi sa tešil. Ako mi rástlo bruško tak ho stale hladkal a ozýval sa k malej v brušku. Nejak sme ho nepripravovali nepoucovali co bude musiet robit,alebo nerobiť a myslim si ze to bolo dobre. Ideme teraz zapochodu
ze male hračky alebo lego uz nemozu byť všade po byte. Na sestričku nedá dopustiť. No ked sme prišli z porodnice venovala som sa mu ako aj pred bábätkom, neboli sme cely den len pri malej . Dala som jej mlieko a ulozila spať a hrala som sa so synom,takže on nemal ani príležitosť aby ziarlil. A odporucam ponaucit aj rodinu,ze ak pridu na navstevu aby neboli len okolo bábätka , ale aby sa venovali aj starsiemu dieťaťu.

10. mar 2023

No jasne. Komunikovať, moja bola taka žiarlivá prvé dva roky na sestru až strach. Ale to ma po mužovi, za to nemôže. Vážne.
Ona je ale hrozne súťaživá, ale to je dobre

10. mar 2023

Začni písať komentár...

Odošli