icon
1 / 1
avatar

mnam pamätám si tu chuť😍

Odpovedz
13. jan 2018
avatar

A dnes by stal nue 1,50kcs ale 1,50e 😂

Odpovedz
13. jan 2018
avatar

S kvalitou to nemá nič. Akurát komanči nevedeli paterizovať poriadne a nemali veľa Éčiek.

Odpovedz
13. jan 2018
avatar

@mima1 veď keď nás lanárili na euro tak vraveli že nič sa nemení. Že sa mení len mena nie cena. Čo je pravda. Niekedy 1,50kcs dnes 1,50€

Odpovedz
13. jan 2018
avatar

@draik
Aj o tom je, vsade kopec eciek-aditiva, konzervanty a dosledok alergie a rozne ine traviace, kozne atd problemy. A plus napr. obycajne maslo a mlieko neporovnatelne kvalitou.

Odpovedz
13. jan 2018
avatar

@tigrica182
Len tie platy akosi umerne nenarastli, ze 1:1😀

Odpovedz
13. jan 2018
avatar
Komentár bol odstránený
avatar

unas v robote si nechaju jogurt aj 3 mesiace v chladnicke a nieje ani nafuknuty

Odpovedz
13. jan 2018
avatar

@draik a myslíš že to teda nieje o kvalite? Veď pasterizaciou a kopou eciek sa kvalita nezvýši ale naopak parádne znižuje. Teraz sa predáva odpad napichany eckami a ešte sa nám snažia vnútit že je to v poriadku a zdravé.

Odpovedz
13. jan 2018
avatar

@elpis
Ak by mali výrobcovia už pred desiatkami rokov technológie, chémiu a spol. na úrovni dnešnej, tak by ju používali možno ešte agresívnejšie. O to viac, keď vtedy nebol dostatok bežného tovaru. Čiže nie vďaka minulosti ale napriek nej boli vtedy potraviny iné.

Odpovedz
13. jan 2018
avatar

Podlana teraz aj inak balia a aj preto teraz potraviny vydržia dlhšie, ak sú vákuovo zabalené... Si myslím teda 😂

Odpovedz
13. jan 2018
avatar

Na dobu spotreby má veľký vplyv aj hygiena, čistota výrobného prostredia. Dnes sú hygienické potiadavky oproti minulosti veľmi vysoké, všetko musí byt tip top, sanitácia taká voľakedy nebola. Dnes človek pri výrobe nepríde s týmto typom výrobku do žiadneho priameho kontaktu, všetko sa vari v nerezových tankoch, plní sa tiež v prostredí, ktoré je asepticke. Čiže nie je to len kvôli aditívam. Skúste si v archíve pozrieť pesničky zo Zlatej Brány - je tam jedna pesnička o čokoláde a nakrúcali ju v nejakej čokoládovni - špinavé prostredie, ošarpané steny, ženy to “patlali” priamo holými rukami. A takto to fungovalo všade. Dnes by prevádzku hygienik zavrel, keby to tak vyzeralo.

Odpovedz
14. jan 2018
avatar

Mnaaam, a este aj Dolinku som mala rada 😋

Odpovedz
15. jan 2018