silvid
16. apr 2017
148 

Ako sme testovali masko z internetového mäsiarstva

Chceme sa ešte raz poďakovať MK za vybranie do tejto súťaže s masodomo.sk. Ako som písala, sme rodinka s dvoma malými deťmi, a od ich narodenia veľmi dbáme o to, čo doma papáme a varíme.

Žiaľ, v dnešnej dobe všetko je to o peniazoch, a veľa ľudí musí hľadieť nie na kvalitu, ale cenu. Lenže si musíme uvedomiť, že všetko sa nám raz vráti na zdraví, preto treba na to, čo papáme, hľadieť z dlhodobejšieho hľadiska.Vo svojom okolí mám zdroje na rôzne mäsko doma chované, keďže je to však nárazové a nepravidelné, veľakrát sa stane, že aj dlhšiu dobu určitý typ mäsa sme nemali. My totiž vôbec nekupujeme mäsko vo veľkoobchodoch, s manželom sme sa dohodli, že aj keby bolo za polovicu, tak mäso zo španielska a pod. čo k nám cestuje cez pol sveta nechceme. Mali sme 2 mäsiarstva u nás v ZA, ale žiaľ aj v nich už majú poľské mäso, preto som veľmi uvítala túto možnosť, kde majú mäsko len slovenského pôvodu. Určite do budúcna znova radi nakúpime a odporučíme aj známym, boli sme s nákupom a testovaným mäskom maximálne spokojní.

Naša objednávka vyzerala takto:

Objednávku som zadávala v utorok večer, a veľmi milo ma prekvapili, že už v stredu ráno mi telefonovali, že mäsko je prichystané a mi ho už dovezú. Dá sa dohodnúť aj na približný čas dovozu, čo som veľmi uvítala. Veľmi milý pán z dodáv. služby mi doniesol objednané mäsko priamo pred vchod. Tak ako bolo uvedené na stránke, dovoz nad 25e je zadarmo.

Vo vnútri tašky...

...nás čakalo krásne mäsko, bez jedinej chybičky, voňavé.

Ako prvé sme išli testovať hovädzie mäsko. Objednali sme hovädzie stehno, pôvodne sa mal variť guláš na záhradke, ktorú sme si len pred 2 týždňami kúpili a snažíme sa ju dať do poriadku, žiaľ počasie nám to nedovolilo, tak mäsko skončilo ako guláš ale v hrnci.

Bolo také krásne, že nám ho bolo ľúto pokrájať na kocky. Viackrát sa nám stalo, že po uvarení, hovädzina nebola dostatočne mäkká, resp. museli sme ju strašne dlho variť, a aj tak to nebolo ono. Toto hovädzie mäsko bolo mäkké za veľmi krátku dobu, chuťovo výborne, porovnateľné s nám domácim zdrojom hovädziny.

Pokračovali sme testovaním jaterničiek. Tie si vyžiadal hlavne manžel s dcérkou pri objednávaní, ja som pôvodne chcela hlavne mäsko samotné testovať, ale neľutujem, že sme ich objednali.

Boli chuťovo výborne, len pri pečení sa nám stalo, že popraskali, neviem či to bolo naša chyba, nakoľko pečieme jaterničky vždy rovnako, čiže esteticky po upečení nevyzerali, ale zhodli sme sa na tom doma, že dôležité je, že chutili, veď bruchu je to jedno. My ich pečieme vždy v zapekacej mise, surové zemiaky nakrajeme na malé kocky, poukladáme na to jaterničky, popichám ich vidličkou, aby nepopukali - tieto popukali, ale nevadí a dám piecť, kým nevidno na zemiakoch že začínajú byť trošku chrumkavé.

Cez víkend sa trošku umúdrilo počasie, tak sme boli grilovať.

Kuracie vykostené stehná nesklamali, boli výborne. Marinádu pripravoval môj ocino, čiže recept neviem, ale mäsko bolo šťavnaté, všetkým nám veľmi chutilo.

Po víkende sme pokračovali s morčacím mäskom. Už roky som morčacie mäsko nekupovala z iného ako domáceho zdroja, lebo sa mi viackrát stalo, že po upečení smrdelo rybacinou. Som rada, že som to riskla, toto morčacie mäsko bolo jedno z najlepších, ale sme jedli - po upečení bolo voňavé, mäkkučké, škoda, že ho nebolo viac.

Ako posledné sme vyskúšali bravčové stehno, snažím sa vyprážané minimalizovať, ale synček má rád rezne, tak dnes na veľkonočnú nedeľu sme mali rezne so zemiakovým šalátom. Nachystala som si foťák, ale všetci sa mi potom smiali, že ako som sa chystala a zabudla som to odfotiť. Že som nič neodfotila, som zistila, až keď sme všetko zjedli.
Záver nášho testovania: 
1. na stránke masodomov.sk predávajú len mäsko slovenského pôvodu, čo je teda aspoň pre našu rodinku veľmi dôležité.
2. prehľadné objednávanie, rýchle dodanie /čo možno súvisí aj s tým, že bývame veľkom meste/
3. pekné mäso, kvalitou dosť porovnateľné s domácim mäskom, určite je to pre nás veľmi dobrá alternatíva, keď naše domáce zdroje mäsa zlyhajú. Veľké plus, že podľa požiadaviek mäsko aj pokrájajú, pomelú, pripravia ako kto potrebuje.
4. doprava nad 25 euro zadarmo, rozvoz priamo domov, čo je pre mňa ako maminu s 2 malými deťmi veľmi pozitívne. Konkrétne pre Žiline sú rozvozné dní pondelok až piatok, čiže každý pracovný deň.
5. ceny sú podľa mňa fajn, samozrejme nedá sa to porovnávať s nejakou "akciou" v reťazci /v tých zásadne nekupujeme, ale ako som písala na začiatku, konečne by sme si mali všetci ako národ uvedomiť, čo jeme a podporovať domácich chovateľov a pestovateľov, lebo na to všetci doplatíme, resp. už doplácame, veď je to aféra za aférou

Za nás maximálna spokojnosť, ďakujeme tímu MK za vybratie do súťaže, určite odporučíme známym a do budúcna aj my radi využijeme služby internetového mäsiara.

#test_masodomov

Začni písať komentár...

Odošli