65 / 101
    erbazzone

    s čim to je plnene??

    2. máj 2013
    sissi33
    autor

    @ankasem recept

    Pre 6 osôb

    ◦ 1 žltá cibuľa
    ◦ 1 strúčik cesnaku
    ◦ 1 kg mangold
    ◦ 80 g slaniny
    ◦ 400 g špenátu
    ◦ 1 vetvička petržlenu
    ◦ 80 g strúhaného parmezánu
    ◦ 500 g múky
    ◦ extra panenský olivový olej
    ◦ 30 g masla
    ◦ 1 pohár minerálnej vody
    ◦ soľ a korenie
    postup
    múku dame na dosku. Navlhčime z šumivéj minerálne vody, 6 lyžíc olivového oleja, maslo veľmi mäkke a lyžičkou soli. 10 minút ručne miesime, až je cesto hladké a homogénne. Pokryte cesto s čistou látkou, alebo s fóliou a nechajte hodinu odpočívať v chlade alebo v chladničke.
    Olúpeme a nakrájame petržlen. Olúpeme cesnak a cibuľu a nasekajte. Potom nakrájajte na tenké prúžky spenat a mangold
    Nahrubo nakrájame slaninu. 2 lyžice oleja, oprazime do hneda po dobu 5 minút.
    Veľká cibuľa a cesnak, petržlen, mangold a špenát. Premiešajte, priklopte a varte po dobu 10 minút. Ochutíme soľou a korením a pridáme nastrúhaný parmezán.
    Zložte pokryvku a varte 5 minút pri vysokej teplote.
    Rozdeľte cesto na dve polovice a vyvalkame jeden o niečo širší ako druhý. Umiestnite väčšiu časť na plech pokrytý papierom na pecenie. pokryjeme dusenou zeleninou a prikryte druhou castou cesta . Medzitým zohrejte rúru na 180 ° C. Utesnite okraje dobre prstami. Prepichajte povrch, v centre, s prstami na rázcesti
    Pečieme v predhriatej rúre po dobu 40 minút erbazzone podavame teple, nakrájame na plátky.

    2. máj 2013

    co je ten mangold?

    3. máj 2013
    3. máj 2013

    chcela som Ti ponúknuť medvedí cesnak,no zisťujem,že nežiješ na Slovensku 🙂 krásna inšpirácia ten Tvoj album,skvelééé 🙂

    3. máj 2015