@ankasem recept
Pre 6 osôb
◦ 1 žltá cibuľa
◦ 1 strúčik cesnaku
◦ 1 kg mangold
◦ 80 g slaniny
◦ 400 g špenátu
◦ 1 vetvička petržlenu
◦ 80 g strúhaného parmezánu
◦ 500 g múky
◦ extra panenský olivový olej
◦ 30 g masla
◦ 1 pohár minerálnej vody
◦ soľ a korenie
postup
múku dame na dosku. Navlhčime z šumivéj minerálne vody, 6 lyžíc olivového oleja, maslo veľmi mäkke a lyžičkou soli. 10 minút ručne miesime, až je cesto hladké a homogénne. Pokryte cesto s čistou látkou, alebo s fóliou a nechajte hodinu odpočívať v chlade alebo v chladničke.
Olúpeme a nakrájame petržlen. Olúpeme cesnak a cibuľu a nasekajte. Potom nakrájajte na tenké prúžky spenat a mangold
Nahrubo nakrájame slaninu. 2 lyžice oleja, oprazime do hneda po dobu 5 minút.
Veľká cibuľa a cesnak, petržlen, mangold a špenát. Premiešajte, priklopte a varte po dobu 10 minút. Ochutíme soľou a korením a pridáme nastrúhaný parmezán.
Zložte pokryvku a varte 5 minút pri vysokej teplote.
Rozdeľte cesto na dve polovice a vyvalkame jeden o niečo širší ako druhý. Umiestnite väčšiu časť na plech pokrytý papierom na pecenie. pokryjeme dusenou zeleninou a prikryte druhou castou cesta . Medzitým zohrejte rúru na 180 ° C. Utesnite okraje dobre prstami. Prepichajte povrch, v centre, s prstami na rázcesti
Pečieme v predhriatej rúre po dobu 40 minút erbazzone podavame teple, nakrájame na plátky.
co je ten mangold?
@ankasem tu si precitaj
http://www.labuznik.cz/ingredience/mangold/
chcela som Ti ponúknuť medvedí cesnak,no zisťujem,že nežiješ na Slovensku 🙂 krásna inšpirácia ten Tvoj album,skvelééé 🙂
s čim to je plnene??