recept
Ingrediencie pre 4 osoby
500 g múky, 30 g masti alebo masla, 1 vajce, 2 žĺtky, 1 lyžica cukru, práškový cukor na zdobenie, ½ pohára bieleho vína, olivový olej alebo masť na vyprážanie, soľ
Na náplň: 200 g tvarohu, 50 g cukru
Umiestnite múku do stredu vytvorime dierku a do stredu fontány dame maslo vajce, žĺtky, cukor a štipku soli.
Dobre premiešajte naliatím zmesi kúsok po kúsku bieleho vína, až budete mať hladké cesto
Nechajte cesto odpocinut na par minút.10\20
Cesto vyvaľkáme na veľmi tenké pečivo na zľahka pomúčej doske
pripravime si riccotu s cukrom do kremu dame plnku do vrecuska cesto vyvalkame na tenke pasky a plnku plnime v pravidelných intervaloch na pečivo.
Potrite cesto rozšľahaným vajcom bez plnky.druhy pas cesta bez plnky prykryjeme plnene cesto podkrajujeme na kocky a uzatvorime
Rozohrejte olej a smažíme dozlatista.nechame vychladnut a odkvapkat od oleja nakoniec posypeme cukrom praskovym
Ďakujem 🙂
Môžem poprosiť recept ?