
2 / 32
Kôprová omáčka s hovädzím mäsom
dakujem za potvrdenie priatelstva, mozem vidiet tvoje albumy a dnes varim toto 🙂 super inspiracie davas pekny den
Odpovedz
17. okt 2012

dakujem za potvrdenie priatelstva, mozem vidiet tvoje albumy a dnes varim toto 🙂 super inspiracie davas pekny den
Varí pre vás Jaro Žídek
Prísady:
1 kg hovädzieho mäsa
1 ks cibule, koreňovej zeleniny, divoké korenie (čierne korenie, bobkový list, nové korenie)
100g hladkej múky
50g masla
0,5 l smotany
kyslá smotana
kôpor čerstvý alebo sterilizovaný (1 zväzok alebo 1 hrnček i s nálevom)
soľ
ocot
kryštáľový cukor
Postup:
Hovädzie mäso uvaríme s koreňovou zeleninou, cibuľou a divokým korením do mäkka. Vývar zahustíme samostatne pripravenou zápražkou, aby nebolo cítiť surovú múku a pridáme smotanu, dochutíme soľou, octom a cukrom. Precedíme a na koniec pridáme nasekaný čerstvý kôpor a kyslú smotanu. Rozmixujeme a ešte dochutíme soľou, octom a cukrom.
Podávame so zemiakmi, kysnutou knedľou alebo karlovarskými knedličkami.