icon
2 / 32
Kôprová omáčka s hovädzím mäsom
avatar
space1
autor

Varí pre vás Jaro Žídek

Prísady:

1 kg hovädzieho mäsa
1 ks cibule, koreňovej zeleniny, divoké korenie (čierne korenie, bobkový list, nové korenie)
100g hladkej múky
50g masla
0,5 l smotany
kyslá smotana
kôpor čerstvý alebo sterilizovaný (1 zväzok alebo 1 hrnček i s nálevom)
soľ
ocot
kryštáľový cukor

Postup:

Hovädzie mäso uvaríme s koreňovou zeleninou, cibuľou a divokým korením do mäkka. Vývar zahustíme samostatne pripravenou zápražkou, aby nebolo cítiť surovú múku a pridáme smotanu, dochutíme soľou, octom a cukrom. Precedíme a na koniec pridáme nasekaný čerstvý kôpor a kyslú smotanu. Rozmixujeme a ešte dochutíme soľou, octom a cukrom.
Podávame so zemiakmi, kysnutou knedľou alebo karlovarskými knedličkami.

Odpovedz
16. okt 2012
avatar

tak taketo mozem 🙂 vsetky omacky 🙂

Odpovedz
16. okt 2012
avatar
space1
autor

@bastilly ja ju milujem , aj tekvicový prívarok....túto som skúšala a je to mlsaňa 😀

Odpovedz
16. okt 2012
avatar

dakujem za potvrdenie priatelstva, mozem vidiet tvoje albumy a dnes varim toto 🙂 super inspiracie davas pekny den

Odpovedz
17. okt 2012
avatar

@space1 ak mate overeny tekvicovy privarok date mi recept? 🙂

Odpovedz
28. dec 2012
avatar
space1
autor

@nika19918 prosím nevykať 🙂 jooj tak tekvicový milujem a je veľmi ľahký.. idem ho tu nahodiť 🙂

Odpovedz
28. dec 2012
avatar

@space1 Ďakujem 🙂

Odpovedz
28. dec 2012
avatar

@space1 da sa to aj bez masa?🙂 ako postupovat?🙂

Odpovedz
8. jan 2013
avatar
space1
autor

@lienka434 akože vôbec nechceš dávať vývar ? tak miesto neho daj vodu ,alebo urob len čisto vývar z koreňovej zeleniny, alebo skús vygoogliť 🙂

Odpovedz
8. jan 2013