icon
27 / 32
no a dnes mám chuť na cesnačku :-)
avatar
space1
autor

6 zemiakov, 6 strúčikov cesnaku, 1 lyžica vegetky, 1 lyžica masla, 1 lyžička rasce, 2 lyžice múky, 2 lyžičky posekanej petržlenovej vňate, starší chlieb alebo pečivo, 4 lyžice oleja, soľ
Postup:

Očistený cesnak prelisujeme. V hrnci roztopíme maslo, opražíme na ňom cesnak, poprášime ho múkou, premiešame a prilejeme približne 1,5 litra vody. Pridáme očistené, na kocky nakrájané zemiaky a varíme domäkka. Polievku odložíme z ohňa, dochutíme ju vegetou, rascou a soľou, pridáme petržlenovú vňať a všetko spolu pomixujeme. Chlieb nakrájame na kocky a na tefl ónovej panvici ho na oleji dochrumkava opražíme. Opečený chlieb dáme do každej porcie až tesne pred podávaním.

Odpovedz
20. okt 2012
avatar

polievočka je výborná prave sme ju papali už som si ju aj odpisala a budem ju pravidelne robiť dakujem za super rýchly zdravý a chutný recept ja som namiesto masla dala olivový olej muky som dala len 1 lyžičku petrženovej vnate som dala dosť vela mne to chutilo aj ked deti by asi ocenili menej robila som v kuchte bolo to raz dva🙂

Odpovedz
21. máj 2013
avatar
space1
autor

@mikella vidíš , už dlho som si ju nerobila 😲 zvyknem ešte dať vajíčko , už do misky a zalejem ešte vriacou polievočkou .. mňáám asi urobím na víkend , dík za tip 😀

Odpovedz
21. máj 2013