400 g cestovín papardelle 2 kusy kuracích pŕs 1 sladkú smotanu alebo biely jogurt (podľa chuti) 100 g postrúhaného tvrdého syra sušené oregano 2 strúčiky cesnaku 2 lyžice oleja 1 až 2 mladé cibuľky na posypanie soľ, mleté čierne korenie
Postup: ➊ Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Kuracie mäso umyjeme a osušíme. Osolíme, okoreníme a na rozohriatom oleji ho v celku opečieme zo všetkých strán. ➋ Po miernom vychladnutí mäso nakrájame na tenšie plátky, vložíme späť do panvice, pridáme sladkú smotanu alebo jogurt a postrúhaný syr. Zľahka premiešame, ochutíme roztlačeným cesnakom, oreganom a necháme asi minútu prevrieť. ➌ Premiešame a rozdelíme na porcie uvarenej cestoviny. Ozdobíme pokrájanou jarnou cibuľkou
Potrebujeme:
400 g cestovín papardelle
2 kusy kuracích pŕs
1 sladkú smotanu alebo biely jogurt (podľa chuti)
100 g postrúhaného tvrdého syra
sušené oregano
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice oleja
1 až 2 mladé cibuľky na posypanie
soľ, mleté čierne korenie
Postup:
➊ Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Kuracie mäso umyjeme a osušíme. Osolíme, okoreníme a na rozohriatom oleji ho v celku opečieme zo všetkých strán.
➋ Po miernom vychladnutí mäso nakrájame na tenšie plátky, vložíme späť do panvice, pridáme sladkú smotanu alebo jogurt a postrúhaný syr. Zľahka premiešame, ochutíme roztlačeným cesnakom, oreganom a necháme asi minútu prevrieť.
➌ Premiešame a rozdelíme na porcie uvarenej cestoviny. Ozdobíme
pokrájanou jarnou cibuľkou