icon
5 / 32
Rizoto
avatar
space1
autor

Suroviny
• 1 šálka ryža na rizotto
• 2 šálky kurací vývar
• kuracie mäso
• kukurica sterilizovaná
• mrkva
• hrášok
• sójová omáčka
• soľ
• mleté biele korenie
• cesnak
• šafrán

4
porcie

20
minút
príprava

25
minút
tepelná úprava

Postup receptu
Kuracie mäso nakrájame na kocky, pridáme sójovú omáčku, biele mleté korenie a chvíľu necháme postáť. Môžeme použiť zbytky akéhokoľvek mäsa napr. z predošlého dňa. Pripravíme si zeleninu, ktorú chceme dať do rizota ja som použila sterilizovanú kukuricu, hrach a mrkvu nakrájanú na kocky, dobrý je aj pórik, patizón - čo máme doma a čo máme radi to tam dáme.

Mäso sprudka orestujeme na oleji, pridáme mrkvu podlejeme bujónom alebo čistou vodou a dusíme až je mrkva polomäkká, pridáme hrach a kukuricu, pridáme vývar a necháme zovrieť, okoštujeme ak treba dochutíme. Nasypeme ryžu a prípadne ešte dolejeme vývar tak aby bolo všetko ponorené. Premiešame, pridáme mletý šafrán a môžeme prikryť ale musíme veľmi často premiešavať aby sa všetky chute spojili. Keď ryža vypije všetku vodu a je mäkká rizoto je hotové.

Podávame posypané syrom s čerstvým alebo sterilizovaným zeleninovým šalátom.
Zdroj http://varecha.pravda.sk/recepty/rizoto-fotorec...

Odpovedz
24. okt 2012