icon
21 / 67
Slovenské Tiramisu
avatar
space1
autor

Suroviny:
200 g piškót
2 balenia sľahačkovej smotany
2 balenia nátierkového masla bez príchute
200g práškového cukru
silná nesladená káva
rum
nesladené kakao

Postup:
Zmiešame nátierkové maslá, smotany a práškový cukor. Túto zmes následne vyšľaháme šľahačom. Piškóty namáčame v káve s rumom a vyložíme nimi dno okrúhlej tortovej formy. Zasypeme kakakom a na to navrstvíme 1/2 krému, postup ešte raz zopakujeme a vrch opäť zasypeme kakaom. Odložíme do chladu, najlepšie na 24 hodín.

Odpovedz
11. okt 2012
avatar

Milka zožratá, čo by som ešte - idem sa napiť! Hlad je len prezlečený smäd! 😀

Odpovedz
11. okt 2012
avatar
space1
autor

@zlatka10 😀

Odpovedz
11. okt 2012
avatar

mnaaaam 🙂 dovi dopo odpadla som 🙂

Odpovedz
15. okt 2012
avatar

aj my....

Odpovedz
23. okt 2012
avatar

super, a to si použila normálnu tortovú formu, však? a koľko kávy a koľko rumu? ďakujem, urobím otcovy na narodky

Odpovedz
26. okt 2012
avatar
space1
autor

@moni244 no ja si urobím silnejšiu nesku do pohára a pridám cca 0,04 rumu , no a čo ostane to dopije manžel..len to nesmieš dlho tam máčať ,len rýchlo ponoriť a šupšup vyberať a na husto ukladať

Odpovedz
26. okt 2012
avatar

@space1 Ďakujem, aspoň sa nemusím hrať s klasickou tortou, bude mať tohto roku zmenu

Odpovedz
26. okt 2012
avatar
space1
autor

@moni244 ja milujem tento recept robievam ho aj k narodeninám a tak 🙂

Odpovedz
26. okt 2012
avatar

ja milujem takuto tiramisu ale bez urazky takuto vysoku tortu nespravite iba s 2 nat. masiel a 2 smotan,mam to odskusane,ale je krasna

Odpovedz
4. nov 2012
avatar
space1
autor

@majenko recept vychádza na normálnu tortovú formu cca priemer 20cm a výška cca 6cm 🙂 obrázok je z internetu

Odpovedz
4. nov 2012