icon
23 / 67
KOLÁČ S DVOJITOU ČOKOLÁDOU
avatar
space1
autor

250 g hladkej múky, 100 g cukru, 2 žĺtka, 4 lyžice kakaa
12 g želatíny v plátkoch, 310 g masla, 350 g bielej čokolády, 200 g horkej čokolády, 550 ml šľahačkovej smotany
Z múky, žĺtkov, kakaa, cukru a 150 g masla vymiesime cesto a dáme do chladničky na 30 minút. Vyvaľkáme na hrúbku 5mm a dáme do formy s priemerom 24 cm. Nezabudneme zaplniť aj okraje (výška asi 4 cm). Za
kryjeme papierom na pečenie (namočeným a dobre vyžmýkaným), na ktorý nasypeme suchú fazuľu – to aby nám cesto pri pečení nenarástlo. Pečieme pri 180 stupňoch 15-18 minút. Potom papier s fazuľou vyberieme a dopečieme ešte pár minút.
Želatínu dáme zmäknúť do vody. Bielu čokoládu rozmixujeme s 300 ml vriacej smotany, pridáme 100 g masla na kúsky a pokračujeme v mixovaní. Pridáme vyžmýkanú želatínu, ktorú sme roztopili v 50 ml teplej smotany. Nalejeme na vychladnuté cesto a dáme do chladničky na 20 minút. Rozmixujeme horkú čokoládu s 200 ml vriacej smotany, pridáme 60 g masla na kúsky. Nalejeme na už stuhnutú bielu čokoládu a dáme do chladničky aspoň na 4 hodiny. Ozdobíme čokoládou.

Odpovedz
17. okt 2012
avatar

moja zlatá čo to tu hádžeš za dobroty mne treba chudnúť-hihi

Odpovedz
17. okt 2012
avatar
space1
autor

@jarka2007 ta kukaj a" nežer" cica 😀 😀

Odpovedz
17. okt 2012
avatar

@space1 ta šak len kukam a slintám jak taký Dingo.hi

Odpovedz
17. okt 2012
avatar
space1
autor

@jarka2007 ved aj ja waúúú waúúú 😀 a toto na konci .." Dingo.hi " to dajaká web stránka ?? 😀 😀

Odpovedz
17. okt 2012
avatar

nie slintám ako pes Dingo a hi akože som sa zasmiala-hi, nevieš z Vinetua ten oskalpovaný dedo že hi??

Odpovedz
17. okt 2012
avatar

Mnaaaam! To vyzerá dobre. 😀

Odpovedz
20. okt 2012
avatar

krásne vyzerá... aaa... idem kutrať za sladkým...

Odpovedz
25. okt 2012
avatar

a tie ďobky navrchu je čo...?

Odpovedz
9. nov 2012
avatar
space1
autor

@ginepra 😀 to mi príde ako nejaké ovocie namočené v čokoláde / čerešne, jahody ?/ alebo samotné kúsky čokolády..

Odpovedz
9. nov 2012
avatar

tak ja teraz tento kolacik robim...ak sa mi nepodari tak ma poraziiiii...cesto si ale upeciem dnes a tu plnu spravim az zajtra,lebo mam menej bielj coko

Odpovedz
1. feb 2013