icon
5 / 67
Nepečený metrový koláč
avatar
space1
autor

12 – 14 porcií
Potrebujeme:

2 balíčky Marina keksov
2 balíčky kakaových keksov Indián
2 PL rumu
Na krém:
500 ml mlieka
1 balíček pudingového prášku Zlatý klas
1 zarovnanú PL hladkej múky
250 g masla
200 g práškového cukru
1 balíček vanilínového cukru
Na čokoládovú polevu:
100 g čokolády na varenie
40 g stuženého tuku

Postup:

1. Pripravíme krém: 100 ml mlieka rozmiešame s pudingovým práškom a múkou. Vlejeme do 400 ml vriaceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, ktorú miešame do vychladnutia. Dohladka vymiešame maslo s práškovým a vanilínovým cukrom a postupne vmiešame vychladnutú kašu.

2. Marina keksy a keksy Indián pokropíme rumom zriedeným s vodou a striedavo spájame krémom a nako­niec celý koláč ešte natrieme tenkou vrstvou krému.

3. Pripravíme čokoládovú polevu: V horúcom vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s tukom a dohladka vymiešame.

4. Metrový koláč na­koniec polejeme mierne vychladnutou čokoládovou polevou a ne­cháme niekoľko ho­dín odležať v chladničke. Potom koláč šikmo pokrájame. Môžeme podávať so šľahačkou.

Odpovedz
18. okt 2012
avatar

mňam 🙂

Odpovedz
18. okt 2012
avatar

@space1 ja robim podobne... len davam iba BeBe keksy biele a BeBe tmave kakaove... a je to uzasny kolačik a hlavne rychly :D

Odpovedz
18. okt 2012
avatar

a ty nedáš pokoja hneď zrána, čo? Ale vyzerá fajne, hádam ho zvrtnem 🙂

Odpovedz
18. okt 2012
avatar
space1
autor

@zlatka10 ty si vôbec spala ??? 😀

Odpovedz
18. okt 2012
avatar

cvične od 3,30 do cca 7,30 🙂

Odpovedz
18. okt 2012
avatar

tuším ho zajtra vyskúšam 😉

Odpovedz
18. okt 2012
avatar

robievam, je to skvelé, ale tiež robím z Be Be keksov, no už sú dosť drahé, takže nabudúce skúsim aj ja z keksov Marína

Odpovedz
19. okt 2012
avatar

tento robievam pravidelne a roky a nikdy sa neobjeme:D

Odpovedz
6. mar 2013
avatar

dnes si ho urobim,mnam

Odpovedz
10. jan 2015
avatar

uz hotovy je mnaaaam

Odpovedz
10. jan 2015
avatar

Dnes som robila,kazdy chvalil,nestihol ani v chladnicke riadne stuhnut

Odpovedz
10. feb 2015