icon
45 / 67
Kinder mliečny rez bez ,,E´´ a múky za 30minút /odporúčam dvojitú dávku :-) /
avatar
Komentár bol odstránený
avatar

a kakavo take to horke ???mne sa nevydaril este ani kolač kde bolo na krabici napisane Přidej vejce takze mam strahhhhhhh

Odpovedz
26. okt 2012
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
space1
autor

Týmto receptom ma inšpirovala @janula1505

POTREBNÉ PRÍSADY

5 vajíčok, 100g kryštálového cukru, 50g kakaa, 1 šľahačka

POSTUP PRÍPRAVY

Vajíčka rozdelíme. Žĺtka vymiešame s cukrom do peny. Bielka vyšľaháme na sneh. Do žĺtkov pridáme kakao, bielka a dáme na plech . Plech vyložíme papierom na pečenie a dáme si vyhriať rúru na 190°C. Hotovú masu vylejeme na plech a pečieme asi 10´minút. Medzi tým si vyšľaháme šľahačku. Vychladené cesto natrieme šľahačkou a necháme schladiť ak stihnete/ u nás je to problém/. Hotovo
Zdroj http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=48484

Odpovedz
26. okt 2012
avatar

mnaaam das nam aj navod? 🙂

Odpovedz
26. okt 2012
avatar

@space1 urobila si mi neuveritelne chutky! Aaaach dnes ho urcite urobim 🙂)) dakujeeeem

Odpovedz
26. okt 2012
avatar

Takze kolacik upeceny a uz aj polovica zjedena 😀 Uzasny je!

Odpovedz
27. okt 2012
avatar
space1
autor

@jankakardosova 😀 som písala , že treba robiť z dvojitej dávky 😀 a ktorý recept si robila , ten čom mám tu alebo podla janule1505 ?

Odpovedz
27. okt 2012
avatar

Ten co mas ty 🙂

Odpovedz
27. okt 2012
avatar
space1
autor

@jankakardosova dík 🙂

Odpovedz
27. okt 2012
avatar

@space1 ano oplatí sa to urobiť z dvojitej dávky bo je toho málo.Ja som tam dala asi menej kakaa 🙂

Odpovedz
27. okt 2012
avatar

skúsim🙂)
a dávali ste do šľahačky stužovač a cukor?? Alebo cukor len do cesta
Ďakujem

Odpovedz
31. okt 2012
avatar
space1
autor

@nikkky ja som ho ešte nerobila ,ale asi by som ho tam dala ten stužovač ,cukor nie.. tu je varianta čo robila janula1505
5 vajec
5 PL polohrubej múky
1 PL lyžica vanilkoveho cukru
2 PL plné kakaa
Polovica kypriaceho práSku
5 PL cukru

KRÉM:
250 ml smotany na šlahanie
1 stužovač
2 PL tekutého medu
citrónová kôra(ja som nemala tak som dala kiselku)

Vyšlahajte vaječne bielky do snehu.Vymiešajte žĺtky s cukrom,pridáme múku,kakao,vanilkovy cukor s práškom do pečiva a miešajte,kým nieje zmes hladká.Pridame 3 lyžice bielkov a jemne premiešame potom ostatnebielka do hladka.Pečieme pri 180 stupnov po dobu 10 min na plechu s papierom na pečenie.Necháme vychladnúť,prekrojíme na polovicu.Potom vyšlaáme šlahačku s cukrom a so stužovačom pridáme med a citr.kôru.navrstvíme a prikrijeme druhým plátom.dáme do chladničky na 2 až 3 hod.

Odpovedz
31. okt 2012
avatar

Ďakujem

Odpovedz
31. okt 2012
avatar

asi blbá otázka, ale čo je to ten stužovač?

Odpovedz
2. nov 2012
avatar
space1
autor

@lubka231 dostať to kúpiť volá sa to smotana fix alebo tak nejak a mal by udržať smotanu po vyšľahaní tuhú 🙂

Odpovedz
2. nov 2012
avatar
space1
autor

@jankakardosova ahoj , no dnes som ho robila , ale akosi som nevedela dať ten sprostý papier dole , sa mi prilepil na cesto ..akože kedy sa dáva papier dole ?? dík 🙂

Odpovedz
4. nov 2012
avatar

tiez som ho robila podla toho....akurat ze slahacku davam cistu bez vsetkoho, a bol uzasny

Odpovedz
8. nov 2012
avatar

POTREBNÉ PRÍSADY

5 vajíčok, 100g kryštálového cukru, 50g kakaa, 1 šľahačka

POSTUP PRÍPRAVY

Vajíčka rozdelíme. Žĺtka vymiešame s cukrom do peny. Bielka vyšľaháme na sneh. Do žĺtkov pridáme kakao, bielka a dáme na plech . Plech vyložíme papierom na pečenie a dáme si vyhriať rúru na 190°C. Hotovú masu vylejeme na plech a pečieme asi 10´minút. Medzi tým si vyšľaháme šľahačku. Vychladené cesto natrieme šľahačkou a necháme schladiť ak stihnete/ u nás je to problém/. Hotovo
podla tohto som to robila...🙂)))

Odpovedz
8. nov 2012
avatar

vyskúšala som ho dnes 🙂 mnamky vynikajúci 🙂

Odpovedz
17. nov 2012
avatar
space1
autor

@dabon to som rada , ked som ho robila ja , tak sa mi papier prilepil na papier a tak sme mali aspoň šľahačku do kávy 😲 🙂

Odpovedz
17. nov 2012
avatar

@space1 ...ja som ho dávala dolu až ked mi cesto trosku vychladlo, ale tiež je možné, že si mala papier na pečenie otočený naopak (teda aspon ja mam doma taký, ktorý je z jednej strany hladší, taký lesklejší alebo ako to opísať :D)

Odpovedz
17. nov 2012
avatar
space1
autor

@dabon *oprava papier na cesto* ... ??? to sú mi novinky 😀 a ktorou stranou to malo ísť správne ?? predpokladám , že hladkou pod cesto .. ale vôbec mi to nenapadlo , že na to musím pozerať 😲 🙂

Odpovedz
17. nov 2012
avatar

@space1 ano davala som tu hladku pod cesto :D

Odpovedz
17. nov 2012
avatar
space1
autor

@dabon tak véééľka vdaka 🙂

Odpovedz
17. nov 2012