
7 / 67
Kinder Pinguin
tiež som robila i ked som si ho trochu prerobila....odporučala by som plech 30x20 aby to bolo vyžšie a nemiesto želatiny do mlieka skuste ztužovač ono tiež je to želatnia mleta no tak je to super...
Odpovedz
9. nov 2012
space1
autor@ciernaperla vdaka 🙂
Odpovedz
9. nov 2012
Čokoládová poleva
1,5 dl mlieka
350 g tmavej čokolády
100 g masla
Plnka
3dl mlieka
10 g želatíny
500 ml smotany na šľahanie
3 lyžice medu
Piškóta
1 kypriaci prášok
30 g kakaa
160 g hladkej múky
3 lyžice vody
150 g kryštálového cukru
6 vajec
Najskôr si upečieme kakaovú piškótu.
Oddelíme žĺtka od bielkov.vyšľaháme bielka s cukrom do peny.potom pridáme žĺtka, vodu, múku s kakaom a kypriacim práškom.
Dáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C cca 20 min..
Potom prerežeme na polovicu.
Na prípravu plnky si namočíme želatínu do mlieka..Necháme napučať a potom zahrejeme.
Medzitým si vyšľaháme šľahačku, a vmiešame do nej vychladnutú želatínu a 3 lyžice medu..
Polovicou plnky natrieme prvý plát..Potom plát polejeme tenkou vrstvou čokolády, pekne rozotrieme a necháme zatuhnúť.
Nakoniec natrieme aj druhú časť plnky na čokoládu ,a opäť polejeme čokoládovou polevou.
ZDROJ http://www.mnamkyrecepty.sk/kinder-pinguin/