1 / 1

    och, ale ze ake vystizne...

    15. dec 2023

    No, čo už.

    16. dec 2023

    Stava sa, bezne..clovek vobec nevie v mladosti koho si ma brat 🙂 potom dozreje a moze uz len lutovat

    16. dec 2023

    Podla mna to je praveze vystizne v inom…ta ceruzka sa struhanim vzdy zmensuje az sa strati….a skeutka ked sa raz zamota do matky, aˇtak sa velmi tazko sa opat uvolni

    16. dec 2023

    @lubiduch vidis...pravdivy pohlad..aj ked obrazok urcite nakreslili s opacnym. Ale ten tvoj je 👍

    16. dec 2023

    Preto by sa ludia v mladosti nemali hnat do sexovania a zabav, ale radsej hladat hlbsi zmysel zivota. Dat Bohu priestor, aby On rozhodol, kedy je pravy cas pre praveho/pravu.

    16. dec 2023

    Alebo by mali ľudia konečne chápať že život nieje o tom aby si muž našiel ženu a žena muža ale v prvom rade o pochopení samých seba ,svojho vlastného žitia-bytia. Každý sme prišli žiť a hľadať to najlepšie v nás.. nie sa citovo pútať na iné osoby. To je žiaľ len hlúpe a pomýlené nastavenie ľudstva 🤷‍♀️

    16. dec 2023

    @elvia presne tak 🙃 s tymto suhlasim..ale pudy su silnejsie,chceme sa silou mocou rozmnozovat... 😄

    16. dec 2023

    @fauko ako? Nedal nahodou boh ludom slobodnu volu? Kam treba zaklopat a spytat sa, ze uz mozem? Toho praveho clovek najde len ked skusa a hlada, pokus-omyl, tvoja rada znie ako nerobit nic a zarobit milion... Praveze ti co "cakaju" dopadnu najhorsie lebo nemaju skusenosti, ale ti co skusaju aj sa popalia ale uz vedia na co si dat pozor a ako vyberat.

    16. dec 2023

    @lubiduch presne mi to napadlo

    16. dec 2023

    Náš partner nieje náhoda, každý vzťah, ktorý máme nás má pripraviť na vzťah, po ktorom túžime. Zle a dobre rozhodnutia neexistujú, sú iba rozhodnutie.

    16. dec 2023

    @elvia super, problém je, že málo ľudí pozná samých seba. Preto musia so všetkým chodiť k lekárovi aby im povedal čo im je.

    17. dec 2023

    @lubiduch neuraz sa, ale celkom egoistický pohľad. Zaujímavé je, že tento príspevok dostal najviac 👍. Vidieť prevahu egoizmu v nás.
    Áno ceruzka sa strúhaním zmenšuje, ale môže byť užitočná oveľa dlhšie, lebo raz sa jej "griflík" vypíše (alebo zlomí) a je už bez strúhadla nepoužiteľná. Jedine že by bola len na "okrasu" a vôbec nemala záujem byť užitočná. Vtedy strúhadlo nepotrebuje.

    17. dec 2023

    Ono sa to dá chápať aj tak - aj onak. Každý to vidí zo svojho uhla pohľadu.
    Ja som v prvom momente tiež videla 2 nesprávne usporiadané páry. Potom som si uvedomila, že srdiečka sú iba nad strúhadlom a ceruzkou a napadlo mi niečo podobné ako @lubiduch
    Pokiaľ manželstvo funguje, netreba inde hľadať "dokonalosť" lebo ťa to môže zničiť.
    Podľa mňa účelom bolo aby sa ľudia zamysleli. A to im perfektne vyšlo!

    17. dec 2023

    @zltalienka Myslim ze nerozumies slovu egoizmus v kontexte akom ho pouzivas.egoizmus znamena ze sa spravas tak ze tvoje konanie prinasa prospech iba samemu sebe. Ja som napisala ze vztah kde jedneho ten vztah nici nie je spravny. Praveze by od “struhadla” boo egoisticke byt vo vztahu s “ceruzkou”….
    A tak vyzera zial v dnesnej dobe mnoho vztahov.

    17. dec 2023

    @lubiduch ok.
    Ibaže hlavným účelom strúhadla je zaostriť tú ceruzku, aby ceruzka mohla nakresliť ten najkrajší obraz. Ak nebudú spolupracovať, je strúhadlo úplne zbytočné a ceruzka plní svoj účel len kým bude mať tuhu na písanie.
    Ceruzka bude egoistická ak sa nebude chcieť dať použiť na účel na ktorý bola vyrobená, na písanie a kreslenie. Žiaľ, to že bude používaná znamená, že časom zanikne. Rovnako to má aj strúhadlo, používaním sa otupí, až raz už nebude schopné dobre zastrúhať ceruzku a bude k ničomu. Môže byť egoistické a povedať si, že nejde do vzťahu s ceruzkou, lebo sa otupí. Ibaže vo vzťahu so skrutkou je úplne zbytočné. Nič užitočné neprinieslo. Jeho správanie je dobré iba pre neho.... Je to egoistické správanie.

    17. dec 2023

    Ja som v živote sračkolap. A nech sa rozhodnem akokolvekm vždy je to zle rozhodnutie. Ale koniec koncov zistím neskôr a omnoho neskôr, že to bolo dobré rozhodnutie. Len som si musela prejsť všetkými srackami. aby som dosiahla to dobre.

    18. dec 2023

    @evkakorcek nápodobne. Boli to dobrodružstvá a naučili veľa.

    18. dec 2023

    @evkakorcek po tme prichádza Svetlo

    20. dec 2023