sussah
6. feb 2018
376 

OLEJOVÁ BOMBA PROTI STRIÁM

Dnes by som sa vám pokúsila priblížiť olejový prípravok BI-OIL na základe mojich skúsenosti.

Strie, červené škvrny na pokožke, jazvy… To všetko nás ženy trápi a to hlavne počas tehotenského obdobia a bezprostredne po ňom. Dá sa tomu nejako zabrániť? Alebo aspoň obmedziť ich výskyt a predchádzať, tak na prvý pohľad nepeknej pokožke?

Keď som otehotnela, začala som uvazovať, že si preventívne v lekárni zakúpim nejaký výrobok proti striám.

Výrobok Bi-Oil mi bol odporučený mojimi kamarátkami a po preštudovaní som zistila, že patrí k jedným z najlepších výrobkov s výbornými recenziami. Mala som šťastie, lebo práve v tom období prebiehala súťaž na Modrom koníku o testovaní výrobku Bi-oil, ktorej som sa zúčastnila a kde si ma vybrali na testovanie.

Priznám sa, že o výrobku Bio-oil (nie Bi-oil) som počula pred mnohými rokmi, keď som este žila v Anglicku a moja kamarátka ho pravidelne nosila domov svojej mamke, ktorá ho vtedy používala proti jazvám a kŕčovým žilám a veľmi si ho pochvaľovala.

Vďaka  Modrému koníkovi som mala tú možnosť otestovať tento produkt Bi-Oil aj ja.

Bi-Oil je špeciálny výrobok starajúci sa o pokožku. Produkt je určený pre ľudí, ktorým sa nepáči nepríjemný vzhľad jaziev a strií a tých, ktorí sa im chcú vyhnúť (napriklad budúce mamičky). Výrobca Bi-Oil síce nezaručuje úplne odstránenie defektov na koži, ale sľúbil vylepšiť vzhľad pokožky. Z hlavných zložiek Bi-Oil obsahuje - PurCellin Oil, vitamín A a E, nechtíkový, levanduľový, rozmarínový, harmančekový olej a mnoho ďalších látok.

Popis výrobku

Použitie výrobku na:

  • jazvy
  • strie
  • zjednotenie odtieňa pokožky
  • starnutie pokožky
  • dehydratáciu pokožky

Bi-Oil by mal pomôcť:

  • znižovať vznik strií tvoriacich sa počas tehotenstva, prudkého priberania a rastu
  • vylepšovať vzhľad už existujúcich strií
  • zlepšiť vzhľad jaziev a nerovného odtieňa pokožky
  • zlepšovať vzhľad pigmentových škvŕrn a kožných chýb
  • dehydrovať suchú a starnúcu pokožku

V mojom testovaní som sa zamerala hlavne na zabranenie vzniku strií počas môjho tehotenstva a celková prevencia proti ich vzniku.

Použitie

Podľa návodu sa odporúča aplikovať 2x denne krúživými pohybmi vmasírovať olej do pokožky po dobu minimálne 3 mesiacov.

Bi-Oil som si aplikovala každý deň po sprche a to od 21. novembra 2017 do 4. februára 2018 (konca 33 týždňa tehotenstva). Vyskúšala som väčšie balenie Bi-Oil (200 ml).  Výrobok je v priesvitnom plastovom balení a je zabalený v krabičke. Súčasťou balenia je príbalový leták. Olej má špecifickú jemnú prijemnú vôňu, nevonia silno a vtieravo a je oranžovej farby. Nanáša sa prostredníctvom nakvapkania do dlane, s ktorou sa potom masírovaním aplikuje na pokožku. Čiže dávkovanie je jednoduché a nadávkujete si do dlane toľko, koľko potrebujete. Odporúčam to však robiť nad umývadlom, lebo mne sa občas stalo, že som kvapla aj na podlahu. Olej nie je taký hustý ako oleje iných výrobkov, čiže sa dobre vtiera a vstrebáva a po chvíľke zmizne aj počiatočný mastný film. Čiže určite nebudete zamastená  dlhé hodiny. Umytím rúk sa po aplikácii oleja však nezaobídete.

Ja som sa ho rozhodla používať preventívne počas tehotenstva proti vzniku možných strií pri naťahovaní  tehotenského bruška pokožky.

Prvý mesiac som olej začala aplikovať iba na tehotenské bruško. Potom som si však všimla, že maličké strie sa mi začali objavovať na stehnách a zadku. Tak som začala aplikovať tento olejček aj na tieto partie tela, aby som strie este včas zastavila. Zdá sa mi, ze tieto začínajuce strie sa farebne zjednotili s okolitou pokožkou. Koža po každom sprchovaní a natretí bola jemná, hebká a nemastná. Nemusela som dlho čakať, kým sa olejček vstrebe, čo mi vyhovovalo keď som sa niekde náhle ponáhľala a potrebovala rýchlo obliecť.

Test na jazve

Taktiež som urobila jeden malý pokus na mojej jazve. Vybrala som si jazvu, ktorú mám pod kolenom po páde z bicykla spred mnohých rokov. Jazva má asi 10 stehov a bola jemne marhuľovo zafarbená. Po aplikácii Bi-Oil dvakrát denne počas testovacieho obdobia jazva viditeľne vybledla, avšak nezmizla.

Celkové moje hodnotenie

Z tohto výrobku mám veľmi pozitívne dojmy. Za seba tento olejček môžem rozhodne odporučiť a počas môjho testovania som s výrobkom bola pomerne spokojná. Po pravidelnom nanasaní Bi-oilu sa mi na tehotenskom brušku neobjavila ani jedna stria. Strie, ktoré som mala na stehnách ešte pred testovaním vybledli a sú menej viditeľné.  Olejček viditeľne zjednocuje narušenú pokožku s okolitou.  Strie síce nezmiznú, ale po tomto olejčeku aspoň viac splývaju s okolitou pokožkou a pôsobia bledšie. Taktiež po aplikovaní olejčeka na moju jazvu, jazva viditeľne vybledla.

Cenovo Bi-oil vychádza síce drahšie, ale ako vieme za kvalitu sa platí. Odporúčam preto sa popozerať po internetových stránkach, kde tento výrobok nájdeme určite v lepšej cene ako v kamenných obchodoch.

Výhody:

  • konzistencia oleja ľahká a nemastná, ktorá sa bez problémov rozotiera
  • príjemná nevtieravá vôňa
  • strie a jazva viditeľne vybledli
  • olej je hypoalergénny a vhodný aj na citlivú pokožku

Nevýhody:

  • vyššia cena
  • rýchlo sa míňa

#test_bioil

Je to ozaj také dobré?

6. feb 2018

Mne nepomohol

6. feb 2018
sussah
autor

@mylovve za mna urcite ano, strie sa mi zatial neobjavili 😉 odporucam 👍

6. feb 2018

@sussah aha a čo keď už mám pomáha to zlepšiť?

6. feb 2018

tiez som si ho v tehotenstve kupila, ale sklamalo ma, že obsahuje BPA (bisfenol A)

6. feb 2018

Mne nepomohol....2x denne som ho dávala

6. feb 2018

Nechcem brat nikomu ilúzie ale nie si strie v tehotenstve predispozícia rovnako ako strie a celulitída na stehnách?

6. feb 2018

ja som začala používať od dnes, som zvedavá či zaberie. mamina si ho chváli, používa aj s bratom na staré strie. akurát tá cena je trošku vyššia :/ nádherne vonia a som zvedavá ako zaberie u mňa. z prvého tehotenstva nemám na brušku ani jednu striu, boky a zadok mám popraskané už z puberty.. teraz budem poctivejšie natierať 🙂

6. feb 2018

@gujami presne 👍🏻

6. feb 2018

segra sa natierala 2 krát za deň ma krásne bruško po dvoch deťoch ani jedna stria (mamina mala aj dvojičky a nemá ani jednu striu), kamoška sa natierala aj štyri krát za deň no nepomohlo cele bruško ma popukane ... sám doktor mi povedal ze v tomto hrá veľkú rolu genetika akú pružnú kožu sme dostali do vienka 🙂 .. tiež sa natieram ale to je len pre dobrý pocit 😀😊

6. feb 2018

Začni písať komentár...

Odošli