🎉Poď si so mnou pripraviť najlepšie fašiangové šišky ever🙏🏽🫶🏽❤️
⭐️Budeš potrebovať:
🧈30g maslo
🍙30g práškový cukor
🥚3ks žĺtko
🍶3dcl mlieko
🧊30g kvasnice
🍚500g polohrubá múka
🥄1ČL ocot
🥄2PL rumu
🧂štipka soľ
Ako prvé si pripravíme kvások tak, že si do trochu mlieka dáme 1ČL kryštálového cukru a rozmrvíme a rozmiešame kvasnice. Necháme vykysnúť približne 5 minút. Maslo si rozpustíme a poriadne metličkou vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme žĺtka, znovu poriadne premiešame. Pridáme polovicu múky, kvások, štipku soli, rum a ocot (ocot sa dáva kvôli tomu, aby šišky počas smaženia nevypili veľa oleja, nebojte sa, nieje ho tam vôbec cítiť, zároveň šišky ostanú vláčne). Pridáme druhú polovicu múky a dáme vymixovať na približne 8 minút na mierne otáčky, alebo ho ručne vypracujeme. Necháme vykysnúť na teplom mieste zakryté utierkou približne 30 minút. Po tomto čase cesto dáme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme ho na hrúbku 2cm. Pohárom s priemerom najlepšie cca 7cm vykrajujeme z cesta šišky, urobíme do každej prstom v strede dierku na džem a necháme ešte 5-10 minút podkysnúť. Medzitým si rozpálime v panvici olej a skúsime kúskom cesta, či je riadne rozpálený. Na toto pozor, treba vkladať šišky do poriadne rozohriateho oleja. Následne plameň stíšime a vkladáme šišky. Po chvíľke ich otáčame a keď sú hotové, vyberieme na servitku a necháme vychladnúť. Po vychladnutí na ne natrieme džem podľa našej chuti a posypeme práškovým a vanilkovým cukrom. Nech sa páči, podávame. Šišky sú dokonalé a vyjde ich z tohto množstva približne 24ks, takže robte rovno z dvojitej dávky, lebo zmiznú len taký fukot🤗🤭.
👇🏽Ak sa vám recept páči, dajte vedieť, či ho skúsite a ukladajte do budúcna👌🏽💫❤️








