Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    svetliii
    Správa bola zmenená    Včera o 19:19    

    🥣Naša silvestrovská kapustnica🎉✨️
    Túto kapustnicu robíme každý rok na Silvestra, o rok vyskúšajte, je výborná🥘
    🥬1. Do veľkého hrnca si dáme 1kg kyslej kapusty. Odporúčam ju premyť, ak máte radi kyselšie premyte aspoň polovicu.
    🍖🥩🍄‍🟫2. Ja dávam údenú šunku, údenú krkovicu do 7l hrnca cca 1.5kg, pridávam v celku do hrnca ku kapuste. Následne pridáme klobásky, ktoré predtým celé dopichám vidličkou, aby dobre pustili šťavu počas varenia, dávam 3-4 druhy cca 800g. Pridám sušené huby, väčšinou dubáky cca 100g alebo podľa chuti. Následne zalejem vodou a varím takto pomaly aj 4-5 hodín na úplne najslabšom stupni.
    🍚🥘3. Po tých cca 4-5 hodinách si vyberiem mäso aj klobásy a urobím zásmažku a to tak, že do menšieho hrnca si dám olej a keď už je rozpálený pridám múku, trochu mletého čierneho korenia a miešam na nižšom plameni poriadne. Keď je zásmažka hotová pridám do nej mletú papriku a následne studenú vodu a ihneď poriadne miešam, aby sa neurobili hrudky. Pridám ju pomaly do hrnca s kapustnicou a premiešame. Necháme variť, nakrájame si na kolieska uvarenú klobásu a vložíme ju naspäť do kapustnice. Údené mäso tam naspäť nedávam. To vždy zjeme také samotné s chlebom. Pridám ale za hrsť-dve mrveničky (strúhance) a ďalej povaríme ešte chvíľu.
    🧄4. Celkom na koniec si pridáme pretlačený cesnak, ja dávam bohate, tak ľúbime. Ja nedochucujem soľou vôbec. Údené mäso a klobásy sú dosť slané, čiže kapustnica je vždy akurát.
    🤗Vyskúšajte niekedy tento môj spôsob a dajte vedieť, ako sa podarila👇🏽

    (9 fotiek)
    svetliii
    Správa bola zmenená    9. jan 2025    

    🍋Citrónové crinkles🍋
    🌟Kto by chcel na Vianoce trochu zmeny a perníčkových a čokoládových koláčikov už je prejedený, môže o rok skúsiť tieto svieže citrónové🍋
    🥚🫗🍚🍋1. Zmixujeme si ručným mixérom 1 vajce, 120g trstinový cukor, 60g olej, 15ml citrónovej šťavy a kôru z jedného citróna.
    🍚🧂2. Do zmesi prisypeme 200g hladkej múky, štipku soli a 1ČL kypriaceho prášku. Následne vypracujeme hladké cesto, poriadne ho spracujeme a necháme zabalené vo fólií odležať v chladničke aspoň 1 noc. Cesto by sa nemalo lepiť ani mrviť.
    🟡🍚3. Keď nám cesto z chladničky zmäkne, pripravíme si práškový cukor na obaľovanie, cca 40g. Z cesta si odtŕhame hrudky približne rovnakej veľkosti asi 25g a tvarujeme z nich guličky, ktoré obaľujeme v práškovom cukre a ukladáme ich do dostatočnej vzdialenosti na plech vystlaný papierom na pečenie. V cukre ich obalíme ideálne hneď všetky naraz, aby cesto cukor nevsiaklo a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C približne 8-9 min a máme hotovo🍋🌟

    (4 fotky)
    svetliii
    Správa bola zmenená    9. jan 2025    

    Ešte sa vrátim trochu späť v čase - Naša tradičná Silvestrovská kapustnica, keď bola ešte v procese😀🤗🥩🍄‍🟫🎉✨️

    (2 fotky)
    svetliii
    Správa bola zmenená    7. jan 2025    

    Plnené kura🤗🍗 a šup do trúby 🌟

    (2 fotky)
    svetliii
    Správa bola zmenená    6. jan 2025    

    🟤Išelské koláčiky (kolieska)🤎
    🌟Za tieto úžasné kolieska vám ručím. Celá rodina si prsty oblizovala, odporúčam robiť hneď z dvojitej dávky, lebo zmiznú len taký fukot. Treba dodržať ingrediencie💫
    🍚🧈🥚🥜1. Preosejeme 130g hladkej múky, 50g práškového cukru, pridáme 100g masla, 40g mletých vlašských orechov, 20g kakao, 1ks žĺtok (v prípade veľmi malého vajíčka aj 2 žĺtky), 1/2 čl mletej škorice a všetko to spolu zmiešame na hladké cesto, ktoré môžme dať odležať cez noc do chladničky.
    🫓🟤2. Následne si cesto ešte spracujeme, vymiesime na doske a na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku najlepsie 3-4mm a vykrajujeme kolieska s formičkou s priemerom najlepsie cca 4cm. Ukladáme na plech s papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 180°C cca 10 minút.
    🌀🥚🥜🥃3. Medzitým si pripravíme orechovo-rumovú plnku a to tak, že si nad parou v miske rozmixujeme (toto je dôležité, aby sa žĺtka tepelne upravili) 50g práškového cukru a 1 žĺtok, mixujeme rýchlo a nie dlho, aby zo žĺtkov nebola praženica, chi chi. Pridáme 40g mletých vlašských orechov a 20ml rumu, 1 lyžica džemu (ríbezlový najlepšie, uvidíte, že iný sa tam tak nehodí) a všetko mixérom spojíme do hladkej plnky. Ak máte plnku ešte príliš riedku, pridajte ešte orechy, ak je zas príliš hustá, pridajte ešte rum. Plnka musí byť taká akurát, aby nám z koliesok nevytekala.
    🟤🫓🔪4. Ak máme kolieska aj plnku hotovú, pripravíme si vychladnuté kolieska na papier na pečenie a rozdelíme si ich na polovicu. Na prvú polovicu koliesok si dáme ríbezlový džem (toto je dôležité! naozaj skúste ríbezlový, je to top. Ja používam značku džemov Schwartau), nešetríme ním a používam cukrárske vrecko, ktoré naplním džemom, špičku nastrihnem a plnenie mi ide od ruky. Na druhú polovicu koliesok si dáme znovu cukrárskym vreckom orechovo-rumovú plnku.
    Následne džemové kolieska spojíme s tými orechovými.
    🍫5. Nad parou si roztopíme čokoládu na varenie a pridám trochu Cery. Ak je čokoláda roztopená spojené kolieska z jednej strany namočíme do čokolády a takto pokračujeme, až sa nám všetky minú.
    🍪🥜6. Následne kolieska dozdobíme podľa vlastnej chuti, ja som ozdobila jedlým zlatom, pekanovými orechami a farebnými guličkami.
    🤗Verte mi, ze týmito koláčikmi ohúrite každého, vďaka ich skvelej chuti. Naozaj je to kombinácia, ktorá sa k sebe neuveriteľne hodí, ja robím na Vianoce pravidelne a zmiznú len taký fukot🙏🏽❄️🫶🏽

    (12 fotiek)
    svetliii
    Správa bola zmenená    3. jan 2025    

    ⭐️Vianočné linecké koláčiky z časopisu z roku 1994☃️
    ✨️Tento recept som zdedila po babičke z časopisov, ktoré zbierala. Našla som tam tento recept na linecké koláčiky a odkedy som mamina a mám svoju domácnosť, na Vianoce robím iba tieto🎄
    🍚🧈🥚🧂1. Preosejeme si 750g hladkej múky a 250g práškového cukru, 500g masla (toto je dôležité! dajte maslo, nie margarín), 2 žĺtky, pridala som 1 lyžička citrónovej šťavy, 1 lyžica citrónovej kôry, štipka prášku do pečiva, džem na potretie (ja používam džem od značky Schwartau ríbezlový a lesné plody) a následne si zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme odstáť do chladničky kľudne aj na 1-2 dni.
    🫓2. Cesto si vyvaľkáme na jemne pomúčenej doske na hrúbku najlepsie cca 4mm a vykrajujeme vianočné tvary. Polovicu tvarov necháme celých a do druhej polovice vykrojíme menšou formičkou menší tvar.
    💫3. Pečieme na 180°C cca 7-8 min. Vychladnuté natrieme džemom a zlepíme. Ja ako pomôcku používam cukrárske vrecko, ktoré si naplním džemom a následne nastrihnem špičku a plním, ide mi to tak od ruky a rýchlejšie a nakoniec este posypeme práškovým cukrom cez sitko🫶🏽☃️🤗

    (12 fotiek)

    Rok 2024 - Ďakujem Ti 💫✨️ Rok 2025 - Vitaj 🥂🎉

    svetliii
    Správa bola zmenená    30. dec 2024    

    🎄Vianočné zasnežené šišky🤎
    🧈🍚1. V miske si vymiešame 100g masla a 90g práškového cukru.
    🥚🫗2. Pridáme 50ml oleja a 1ks vajce a všetko vymiešame, musí vzniknúť hustejší krém.
    🍚🧂3. Pridáme postupne 270g hladkej múky, 2 lyžice kakaa, pol lyžičky prášku do pečiva, štipku soli. Všetko premiešavame a vymiesime cesto. Nieje vôbec lepivé a veľmi dobre sa s ním pracuje. Následne ho zabalené vo fólií dáme na 10-15 min do chladničky, ale najlepšie celú noc. S hustejším cestom sa nám budú lepšie tvarovať šišky.
    🌲🟤4. A ideme tvarovať. Z cesta si trháme hrudky v približne rovnakej veľkosti (ja som mala cca 35g jednu) a keď už máme všetky hrudky, začneme tvarovať valčeky a na konci ich zašpicatíme. Následne robíme kuchynským predelovátkom alebo nožom čiary na valčeky do jednej strany a na druhú stranu, na plechu ešte šišku mierne dotvarujeme, aby vyzerala reálnejšie.
    🍚🌲5. Dáme piecť na 180°C na cca 12-14 min. Nakoniec upečené šišky posypeme práškovým cukrom, ale pozor, prášime jemne zhora dole, aby vyzeral vrch zasneženejšie. Máme hotovo, je to krásny a estetický koláčik na vianočný tanier☃️🎄❄️ ak som niekoho inšpirovala, budem rada ak mi do komentára pošlete vaše výsledky🙏🏽✨️💫❄️
    🫶🏽Viď foto postupu ďalej vo fotkách🤎

    (16 fotiek)

    Moje Vianoce🎄❄️💫✨️☃️🎅🏽🎁

    (21 fotiek)
    svetliii
    Správa bola zmenená    22. dec 2024    

    🤎Zlaté lotus guľky✨️
    🍘🌀1. Rozmixujeme si 200g Lotus sušienok na jemno (balenie má 250g - 50g si necháme na obaľovanie).
    🍘🍚🥛2. Rozmixované sušienky si dáme do misky, pridáme 100g mascarpone, 1.5 lyžice práškový cukor a všetko dokopy rukou spojíme do hladkého cesta. Následne dáme na cca 15 minút do chladničky, s trochu vychladeným cestom sa nám bude lepšie pracovať a tvoriť guľky.
    🤎🍘3. Následne tvoríme z cesta guľky v približne rovnakej veľkosti a obaľujeme v rozmixovaných Lotus sušienkach a máme hotovo.
    ✨️🍫Ja som ešte dozdobila roztopenou kinder čokoládou s trochou masla cukrárenským vreckom a jedlým zlatom. Guľky potom vyzerajú luxusne, vianočne🎄. Upozorňujem ma množstvo, pri hladných maškrtníkoch odporúčam robiť rovno z dvojitej dávky❄️
    🙏🏽Instagram - svetlus.babacova (ak by ste ma chceli podporiť)

    (8 fotiek)
    svetliii
    Správa bola zmenená    22. dec 2024    

    💫Prajem pohodovú a požehnaný 4. adventnú nedeľu🎄❄️ dnes Lotus guľky☃️

    (2 fotky)
    svetliii
    Správa bola zmenená    21. dec 2024    

    ❄️Vianočné pečiatkové sušienky🎄
    ☃️Overený a výborný recept🎁
    🍚🥚🫗1. Suroviny si zmiešame a urobíme cesto - 250g hladká múka, 100g práškový cukor, 125g maslo, 1ks vajce, 2 lyžice medu, 1 lyžička škorice.
    🥮2. Cesto zabalíme do fólie a necháme ho v chladničke odležať aspoň 1 noc alebo 1 deň.
    ❄️3. Cesto necháme odstáť na izbovú teplotu a na pomúčenej doske vaľkáme na hrúbku cca 3-4mm. Vykrajujeme pečiatkami sušienky a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
    💫4. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 7 minút.

    (8 fotiek)
    svetliii
    Správa bola zmenená    19. dec 2024    

    🤎Medovníky z časopisu z roku 1997🎄
    ☃️Tieto medovníky robíme už roky a sú pre nás najlepšie. Ak ešte nemáte, kľudne sa inšpirujte🎁
    🍚🥚🍋1. Suroviny si zmiešame a urobíme cesto - 525g hladká múka, 225g práškový cukor, 180g medu, 3ks vajcia, 1 lyžička sóda bikarbóna, 2 lyžice perníkové korenie, kôra z pol citróna.
    💫2. Cesto poriadne miešime a vytvoríme valček alebo guľu, zabalíme do fólie a ja nechávam aj 4 dni odležať v chladničke.
    ❄️3. Cesto vyberieme a necháme zmäknúť na izbovú teplotu a na doske si ho ešte premiesime a vaľkáme na 2-3mm. Vykrajujeme tvary a ukladáme na papier na pečenie. Pečieme na 180°C cca 10 min. Po upečení potrieme 1x žĺtko + 1 lyžica mlieka zmiešame. Ak budete ozdobovať, najlepšie nepotierať, aby poleva držala.
    🥛🫗POLEVA - vyšľahať 1 bielok, 130g práškový cukor, 1/2 lyžica citrónovej šťavy.

    (8 fotiek)
    svetliii
    Správa bola zmenená    12. dec 2024    

    💫Niekedy tie najväčšie požehnania prídu, keď ich najmenej očakávame.
    ✨️Moje požehnanie už má 8 a pol roka🙏🏽

    🌱Všetko v živote sa deje z jasného dôvodu a je perfektne načasované len pre naše dobro a aj tie zlé, ktoré sa nám niekedy dejú.

    😇Deti nám ukazujú život, ktorý sme si ani nepredstavili, na ktorý naše duše celý čas čakali🙏🏽💫

    svetliii
    Správa bola zmenená    11. dec 2024    

    ☃️Náš tradičný vaječný likér, ktorý u nás na Vianoce nesmie chýbať. Množstvo je tak na cca 600 ml, takže kto chce viac, treba robiť z väčšieho množstva surovín. Na zdravie!🥂
    🥚🍚🌀1.Do hrnca dám zovrieť vodu a do misky si dám 5 žĺtkov, 2 plné lyžice práškový cukor a 1 ks vanilkový cukor a mixérom nad parou poriadne vyšľahám do hladkého krému.
    🫗🌀2.Vyšľahaný krém preložím do robota a pridám celé obyčajné Salko. Poriadne, mixujem v robote. Začnem na nižších otáčkach a pomaly pridávam. Mixujem to aj 2 hodiny.
    🥃🍷🌀3.Potom pridám rum (na toto množstvo dávam 250 ml) a kto má rád viac alkoholu, môže si pridať. Ďalej mixujem aspoň 1 hodinu. Čím dlhšie sa likér mixuje, tým je lahodnejší.
    🍷🥃🥂🎄☃️✨️❄️Tento likér nie je úplne hustý, čo nám vyhovuje. Nemám rada likér, ktorý poriadne nejde ani naliať. Nakoniec ho ešte precedím cez sitko, ak by bola niekde prípadná hrudka a nalejem do fľašky. Skladujem v chladničke. Takto pripravený likér vám vydrží týždne. Dobrú chuť!🎁

    (6 fotiek)
    svetliii
    Správa bola zmenená    9. dec 2024    

    🎄Naša tradičná vianočná tuniaková nátierka☃️
    🎁Keďže na Štedrý deň držíme pôst a nejeme mäso, robím na raňajky tuniakovú natierku🐟. Viem, že to nieje nič neobvyklé a každý pozná rôzne recepty a takto ju robím ja🤗
    🐟🧅🧂🔪1. Nachystáme si suroviny (tuniak v konzerve, stredná cibuľa, 2 lyžičky horčice, 1 tavený syr v črievku, soľ, mleté čierne korenie, 3-4 plátky obyčajného masla.
    🔪🌀2. Všetky suroviny si dáme do misky, cibuľu nakrájame na kocky a všetko spolu mixujem ponorným mixérom do hladka. Nakoniec dochutíme ešte podľa našej chuti (prípadne podľa chuti ešte pridajte maslo, horčicu, soľ) a znovu zmixujte.
    🥖🍴3. Nátierku milujeme s čerstvým pečivom - Dobrú chuť💫

    🤗Dajte vedieť, ako robíte tuniakovú nátierku, nech sa inšpirujeme🎁☃️✨️🎄❄️

    (4 fotky)
    svetliii
    Správa bola zmenená    7. dec 2024    

    🎄☃️🎅🏽Keď ja toto obdobie proste môžem🤗❄️💫
    🛏Ladíte aj vy posteľné prádlo s ročným obdobím a na Vianoce🎁? Ja mám extra vianočné🎄 a extra zimné❄️
    ⚠️U nás sa mení posteľné prádlo veľmi často, neznesiem dlhšie ako 2 týždne a to už je môj maximálny limit.
    🫧Taktiež sa pravidelne starám aj o matrace a to o ich sviežosť použitím jedlej sódy a prírodných esenciálnych olejov (kto bude chcieť pošlem návod)🤗
    ✨️Ukážte vaše vianočné povlečenie, nech sa inšpirujeme😌🎅🏽🎄🎁❄️☃️💫🎉
    Instagram: svetlus.babacova

    (2 fotky)
    svetliii
    Správa bola zmenená    5. dec 2024    

    ✨️🥧Adventná bábovka so slivkovým lekvárom🎄
    🍚🧂🍙1. Do misky si preosejeme 450g polohrubej múky, 150g práškového cukru, 1 kypriaci prášok do perníka, 2 lyžičky perníkové korenie, 1 vanilkový cukor, 3 lyžice kakaa, štipka soli a všetko zamiešame.
    🥚🫗🍶2. Pridáme 3 celé vajcia, 250ml mlieka, 100ml oleja a asi 200g slivkového lekváru a všetko spolu mixujeme kým nieje zmes pekne spojená, kľudne aj dlhšie.
    🥧3. Polovicu cesta vylejeme do pripravenej formy, dáme cca ďalších 200g slivkového lekváru na cesto a zalejeme ho ďalšou vrstvou cesta. Pečieme v rúre predhriatej na cca 180°C cca 45 minút a skúsime špajdlou, či je hotová. Po upečení ju necháme vychladnúť, vyklopíme a posypeme práškovým cukrom - DOBRÚ CHUŤ ☃️❄️🎄💫

    (10 fotiek)
    svetliii
    Správa bola zmenená    1. dec 2024    

    🎄❄️☃️Prajem všetkým nádherný začiatok adventu - najkrajšieho obdobia v roku 🌬💫

    (2 fotky)
    svetliii
    Správa bola zmenená    26. nov 2024    

    💫Dievčatá, konečne sa mi podarilo nájsť a vyskúšať recept na Muffiny a teda musím povedať, že sa vydarili. Nech sa páči, rada by som sa oň s vami podelila😍🧁🥧🍰🍮 a ešte posledné foto z mojej jesennej výzdoby🍂🍁🍄

    🧁🥧Muffiny podľa Svetli🥧🧁
    🍚🥄🧂1. Zmiešame si dokopy 400g hladkej múky, 200g práškového cukru, 1 kypriaci prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, štipku soli. Ja všetko preosievam, mám taký zvyk, preosievam múku, cukor, aj kypriaci prášok.
    🥚🥛🍶2. Do sklenenej misky si dáme 240ml mlieka, 240ml oleja a rozbijeme 2 vajcia a metličkou vymiešame.
    🍚🍵🌀3. Pridáme do misky sypké suroviny a mixérom vymiešame cca 3 minúty. Cesto bude trocha tuhšie.
    🍫4. Čokoládu si nakrájame alebo rozmrvíme na drobno (množstvo necham podľa vašej chuti).
    🧁5. Nachystáme si košíčky a cesto naberáme veľkou lyžicou (1 lyžica cesta - čokoláda - opäť 1 lyžica cesta na vrch)
    🔥🧁6. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 °C približne 15-20 minút, upečené si dozdobíme podľa chuti a posypeme podľa chuti práškovým cukrom alebo inými dobrotami😝 - dobrú chuť!❄️

    (10 fotiek)
    svetliii
    Správa bola zmenená    14. nov 2024    

    🥩Bravčové pliecko so zemiakmi z jedného plechu🥩
    🧅🫗🔪1.Hlbší pekáč si pomastíme bravčovou masťou a nakrájame si na mesiačiky cibuľu (množstvo podľa vášho pekáča) a naukladáme na spodok plechu.
    🥔🔪2.Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na kocky a nasypeme na cibuľu.
    🥩🔪3.Mäso umyjeme, nakrájame na pláty, osolíme, okoreníme (korenie podľa vašej chuti), naklepeme a obalíme v hladkej múke a následne dáme na olej alebo masť z prudka opiecť. Nakoniec mäso naukladáme na zemiaky a vylejeme aj výpek z panvice k zemiakom.
    🧄4.Na každý plátok mäsa dáme trochu bravčovej masti a 2 strúčiky cesnaku.
    🍽🥘5.Pekáč prikryjeme alobalom a pečieme cca 30 minút na cca 170°C, následne dáme alobal dolu a pečieme ešte cca 8 minút na vyššom stupni. My podávame s dressingom alebo barbecue omáčkou. DOBRÚ CHUŤ 😍

    (6 fotiek)
    svetliii
    Správa bola zmenená    11. nov 2024    

    🥧Fantastická ovocná bublanina🥧
    🫐Viem, že receptov na bublaninu je už po internete požehnane, ale tento recept, ktorý používam už roky je naozaj úžasný a bublanina je nažitá, vláčna a jednoducho famózna🍓
    🍚🥚🫗🥛Práškový cukor 400g, 4 celé vajcia, 200ml oleja, 300ml mlieka zmixujeme mixérom do hladka.
    🍚🧂Pridáme 500g polohrubej múky, prášok do pečiva 1ks, 1 čajová lyžička sóda bikarbóna (ja múku preosievam, kto nechce nemusí) a všetko dokopy do hladka vymixujeme.
    🍓🫐🍒Plech vymastíme a vysypeme múkou, cesto naň vylejeme a ukladáme ovocie, najradšej mame jahody, lesné ovocie a záhradné ovocie, všetko podľa vašej chuti, čím viac ovocia, tým je bublanina lepšia (pozor! ak dávate mrazené, treba ho vopred úplne nechať rozmraziť, ak sa dá zamrznuté, bublanina sa ťažko pečie). Pečieme na 175-180C° približne 30 minút, skúšam špáradlom, či je dopečená.
    🥧🍰🍓🫐🍒Hotovú ju necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom - DOBRÚ CHUŤ 💜

    (8 fotiek)
    svetliii
    Správa bola zmenená    10. nov 2024    

    🍁🍂🍄🎃👻Tak dievčatá, čo ste dnes vyvárali?...ja dnes od rána sama, chlapci na futbale a pripravila som im 🍅rajčinovú polievku na synovo želanie a hlavné jedlo dnes 🥩🥔🧅🧄bravčové plece so zemiakmi z jedného plechu a v trúbe sa pečie 🥧🍓🫐ovocná bublanina, možno hodím recept aj na mäsko aj na bublaninu neskôr. Prajem vám krásnu slnečnú nedeľu do rodín ☀️☕️

    svetliii
    Správa bola zmenená    9. nov 2024    

    🍄Vatovec sme naposledy našli možno keď som bola celkom maličká, po vyše 20 rokoch sme našli zázrak no a hneď som ho musela vysmažiť - mňam 🙏🏽🤩🍁🍂 tak možno opäť za ďalších 20 rokov😀🙏🏽

    svetliii
    Správa bola zmenená    7. nov 2024    

    Tieto hrnce dievčatá 🤩💫, to je dokonalosť🙈🥰

    (3 fotky)
    svetliii
    Správa bola zmenená    4. nov 2024    

    Ja som si povedala, že tento rok budem mať vianočnú výzdobu zmáknutú do 1. adventnej nedele. Uvidíme, čo bude realita 😀☃️🎄🎁❄️ ešte si užívam posledné týždne s jesennou výzdobou ale už mi ide trochu hore krkom😀🎃👻🍂🍁...ja už sa tak teším na ten predvianočný čas, tento rok ako nikdy🤩🎄❄️🎁☃️

    (12 fotiek)
    svetliii
    Správa bola zmenená    4. nov 2024    

    🕯Bola som milovníčka sviečok.....napadlo vám niekedy študovať, z čoho sú sviečky vyrobené a čo dýchate? Mne až nedávno...som rada, že teraz je to už inak...Sviečky a umelé vône plné škodlivých a chemických látok som prestala používať a som za to rada😍🤩✨️
    Jediné, ktoré doma zápalim sú tie na adventnom venci🎄🎁☃️❄️

    svetliii
    Správa bola zmenená    3. nov 2024    

    😀🙈🙊😍 Kto sa v tom vidí?🎃👻🎄🎁

    svetliii
    Správa bola zmenená    1. nov 2024    

    ☕️☀️Neskoré dobré slnečné "dušičkové" ráno prajem žienky. Dnes som vstala s veľmi pozitívnou náladou, dúfam, že mi ju nikto a nič nepokazí🤣😍...práčka perie a to je asi tak všetko, čo dnes urobím - vyvesím prádlo😀👻..

    svetliii
    Správa bola zmenená    31. okt 2024    

    🎃👻"Halloweenska" bábovka👻🎃
    (Tekvicová bábovka s citrónovou polevou)
    🧈🥚🍚1.Zmäknuté maslo mixérom vyšľaháme s práškovým cukrom do hladkého krému, pridáme vanilkový cukor, žĺtky oddelené od bielkov a znovu vyšľaháme.
    🎃🌪2.Pripravíme si tekvicové pyré, tekvicu ošúpeme, vydlabeme, nakrájame a dáme variť do vody. Keď je tekvica mäkká, ponorným mixérom ju vymixujeme do hladka. Keď tekvicové pyré vychladne, pridáme ho do krému, premiešame.
    🍚3.Následne pridáme do múku, perníkové korenie, kypriaci prášok a znovu všetko spolu vymixujeme.
    🥚🌪4.Vyšľaháme sneh z bielkov do tuha a jemne premiešame všetko spolu.
    🥮5.Cesto vylejeme do bábovkovej formy, ktorú si predtým vymažeme maslom alebo olejom a vysypeme múkou. Pečieme na 180 °C približne 45 minút.
    🍋🍚6.Medzitým si pripravíme citrónovú polevu, jednoducho poriadne zmiešame práškový cukor so šťavou z citróna, ak je poleva príliš hustá, pridáme 1 lyžicu horúcej vody, ak je naopak príliš riedka, pridáme ešte cukor a poriadne vymiešame. Poleva by nemala byť ani hustá ani riedka. Taká akurát. Polejeme ňou vychladnutú bábovku a podávame. Dobrú chuť! 🍋🎃🥮🍁🍂👻

    270 g múka polohrubá
    150 g cukor práškový
    100 g maslo
    3 ks vajcia
    1 bal. cukor vanilkový
    2 ČL prášok kypriaci
    2 ČL korenie perníkové
    1 ks menšia tekvica hokkaido
    Poleva:
    150 g cukor práškový
    1 ks citrón
    1 PL horúca voda

    (6 fotiek)